Hoppa till sidans innehåll

Intervjuer


 - - - - ~*~ - - - -

 

 

 

Alexander Fagerberg och Emily Williams från Söderåsens DK Blåa Skor skall för första gången tävla en Allroundtävling. De säger att det krävs en bra kondition och att det skall bli väldigt roligt och kul, men att det kommer att bi tufft, framförallt om man går till final. I normala fall tävlar de i Bugg och har precis börjat tävla i Boogie Woogie, men nu blir det även dags för Lindy Hop och Rock’n Roll 

 

 - - - - ~*~ - - - -

 

 

Resultatet av vilka som gått vidare i Allround Ungdom har precis blivit upplästa och tyvärr så gick inte Lucas Pettersson och Julia Boänges från Linköpings Sportdansklubb vidare, men de tycker ändå att deras dans kändes bra. Normalt tävlar de bara i Bugg och Rock’n Roll och de har inte tränat jättemycket i de andra disciplinerna trots detta så kändes även de danserna ganska bra. De tycker att Allround är en rolig tävlingsform då man slipper vänta så länge. Nästa gång de ställer upp på en Allroundtävling ska de träna lite hårdare  på Lindy Hopen och Boogie Woogien.

 

 - - - - ~*~ - - - -

 

 

Richard Magnusson och Emma Danielsson, DSF Västkustbuggarna, Tanumsehede och vinnare i BRR Allroundcupen 2010 Vuxen har knappt hunnit pusta ut efter deras segerdans innan jag haffar dem för några frågor. De tycker att det var en väldigt rolig tävling och de har satsat en del på just den här cupen. Bland annat åkte de till Allroundtävlingen i Luleå för att öka sina chanser. Normalt tävlar de i Bugg och Boogie Woogie men har tidigare även dansat en del Lindy Hop. De tror att de vann på grund av deras uthållighet på golvet eftersom det är väldigt konditionskrävande att dansa Allround. Det är kul att testa alla danserna tycker de och att det ger en bra variation.

 

 - - - - ~*~ - - - -

 

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:12 Skribent: David Hugoson

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link