Hoppa till sidans innehåll

Lag-SM 2009


 

i Bugg & Rock n´ Roll avgörs i Enköping

 

Lördagen den 5e december kommer Idrottshuset i Enköping att lyfta! En av danssportens höjdpunkter varje år är Lag-SM där de olika dansklubbarna runt om i Sverige sätter ihop lag för att tävla om att bli Svenska Mästare.

BRR-danserna består av fem dansgrenar Bugg, Dubbelbugg, Boogie Woogie, Lindy Hop och Rock n´ Roll. Samtliga lag dansar mot varandra, där de individuella resultaten i respektive dansgren slås ihop och jämförs sedan mot de andra lagen. Tre mästerskap skall avgöras denna dag i Ungdom, Junior och Vuxen.

 

Det unika med Lag-SM är att det varje år uppstår nya par konstellationer. Detta beror på att lagen är indelade klubbvis, och ibland tillhör danspar olika klubbar. Då får dansare byta inom klubben och tävla istället med en annan partner. Varje år kommer det nya överraskningar med mycket spex och skoj!

Lag-SM arrangeras i år av ENA Bugg & Swing i Enköping som tidigare har genomfört tävlingarna med bravur. Samtliga danspar kommer att ge publik och domare ALLT under Lag-SM för att få stå högst upp på pallen med sitt lag.

 

Förra året fick vi se guldet gå till Uddevallas Bohusbuggare i Ungdom och Junior. Guldet i Vuxenklassen gick till Borås. I år är flera av våra SM- VM- NM- och EM medaljörer med i kampen om guldet och det skall med stor spänning bli kul att få se kampen avgöras i år i Idrottshuset den 5e december.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:12 Skribent: Peter Stalfors

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link