Hoppa till sidans innehåll

SM BRR 2011


SM BRR 2011

 

Tävlingarna här i Himmelstalundshallen i Norrköping där SM i BRR-danser 2011 arrangerades av Norrköpings Sportdansare är avslutade, precis som sig bör blev det en tävling full med mycket underhållande dans och mycket glädje. Det är en förmån för oss vid sidan av golvet, att få titta på alla dessa duktiga dansare som under två dagar har kämpat mycket väl.

 

Kvaltävlingarna som ägde rum under fredagens förmiddag och tidiga eftermiddag förlöpte smärtfritt förutom i Bugg Junior där en omdans mellan två par fick köras. I Uttagning 1 för Bugg Vuxen och Bugg 35+, där 113 par respektive 115 par ställde upp, dömdes tävlingen med hjälp av kryssbedömning, de paren med flest kryss går vidare. Detta gjorde att trots väldigt stora klasser så var klasserna genomförd relativt snabbt. Alla övriga runder genomfördes enligt det klassiska bedömningssystemet.

 

Efter att dansarna genomfört finaldanserna samlades de i greenroom jämte tävlingsgolvet för att pusta ut och det var många som verkligen hade gett allt på golvet och såg helt färdiga ut när de satt där i väntan på pristutdelningen. I pausen som blev mellan att alla dansat färdigt och prisutdelningen blev dansarna intervjuade av Svenska Danssportförbundets finalkommentatorer i den direktsända webb-tv sändningen, Henrik och Joanna Stillman. Något som verkade uppskattad av både publiken på plats som av publiken som följde tävlingarna på internet, trots att svaren var något . Prisutdelare var den kände Tony Irving och Malin Lagström. Dessutom delade Svenska Danssportförbundets ordförande, Lena Arvidsson, ut DSF:s medaljer till pallmedaljörerna, samt RF-plaketten till pallmedaljörerna i junior- och vuxenklassen.

 

I Bugg Vuxen fick paret Benjamin Österlund och Angelica Källström lämna över första platsen efter att ha kämpat till sig den flera år i rad till klubbkamraterna Johan Haag och Hanna Kupljen från Uppsala Bugg och Swing Society. Benjamin och Angelica hamnade på en tredjeplats och andraplatsen erövrades av Jimmy Järvekvist och Nathalie Albrigtsen från DK Mälarbuggarna, Eskilstuna och DK Wetternbuggarna, Motala. Pallen följde alltså precis ordningsföljden på rankinglistans topp tre placeringar.

 

Pallplatserna i Boogie Woogie vuxen var en riktig rysare in i det sista. Med minsta möjliga marginal segrade Pontus Persson och Isabella Gregorio, Swedish Swing Society, Stockholm, över Richard Magnusson och Emma Danielsson, DSF Västkustbuggarna, Tanumshede. Tätt, tätt efter placerade sig Jonathan Haug och Nicole Martini, också de från DSF Västkustbuggarna, på en tredje plats.

 

Finalisterna och dess resultat finns att läsa på SM-sidan och hela resultatet med samtliga bedömningar finns att ladda hem på resultatsidan. Senare kommer även hela webb-tv sändningen att komma upp på DSF:s Webb-tv sida.

 

Bästa ungdomsklubb blev SDK Laxbuggarna, Halmstad. DSF Västkustbuggarna, Tanumshede tog hem titeln bästa juniorklubb och den förening som lyckades bäst med sina vuxenpar var Swedish Swing Society från Stockholm.

 

Norrköpings Sportdansare har gjort ett jättearbete med detta arrangemang och har verkligen lyckats att göra en stor ishall till en super bra plats att ha SM i. De har verkligen tänkt på allt. Entrén för dansarna in på tävlingsgolvet ser verkligen maffig ut, där de kommer ner för en rödklädd ramp med blå lampor längs gången, precis så som man vill ha det på ett mästerskap som detta. Det som är tråkigt var att tyvärr var väldigt lite publik på läktarna, även om det var något mer publik under lördagens finalpass så blev det inte helt fullt i hallen. Detta är något som nästa års arrangörer behöver arbeta med, för att göra tävlingen ännu mera fartfylld. Trots detta så visste publiken hur man skulle hejja fram dansarna på golvet, det var bra tryck på läktarna under nästan hela tävlingen. Dansarna hade fått en del stolar utplacerade längs ena sidan av golvet vilket gjorde att du kunde hjälpa publiken att hålla igång tempot på tävlingen.

 

Marcus Fredriksson, som stod för musiken på årets SM gjorde precis som vanligt ett mycket bra arbete med att välja musik till dansarna på golvet. Även årets speakrar, Jonas Fransson och Janet Larsson, gjorde ett bra jobb och lotsade publik och dansare genom tävlingen på ett mycket bra sätt, enda missen var när de glömde att ta ut sista heatet i en klass, men det löstes ganska snabbt. Jonas, som själv brukar vara musikansvarig på en hel del tävlingar stod för musiken i pauserna, vilket var ett mycket lyckat drag. Marcus kunde då koncentrera sig på tävlingsmusiken och speakrarna kunde få igång publiken med den musik som de tyckte passade.

 

Om ett år är det dags igen för ett nytt SM i BRR-danser där då Crazy Steps i Karlskrona står som arrangörer och det är bara att önska dem lycka till i förberedelserna.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:12 Skribent: David Hugoson

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link