Hoppa till sidans innehåll

SM BRR & Tiodans 2013


19.15 Nu var alltså Årets stora dans händelse över. Dans SM som har hållits här i CCC:s Arena i Karlstad har verkligen innehållit allt som krävs för ett lyckat SM. Fantastiska dansare, fantastisk musik spelad av Marcus Fredriksson,en bra Arena att genomföra en sådan här stor tävling på.Mat o dryck att fylla på med. Bra speakers en fantastisk publik. Jag tackar för migo summerar detta års SM har varit lyckat på alla sätt. Nu väntas en bankett med mat o dans till Expanders. jag tackar för mig. På återssende...

19.10 Nu avtackas domare, tävlingsorganisatör Hans Henriksson för ett fantastiskt genomfört SM. Bästa Junior klubb blev LAD från Ludvika o bästa Vuxenklubb blev UBSS. 

18.55 Nu är det klart vilka sju par som ska dansa SM Final och  slåss med de sex andra paren om titeln Svensk Mästerae 2013. Nu är det sista dansen för idag o alla applåderar o hejar o nu börjar den sista 1½minuten på detta års Mästerskap i Vuxen bugg. Först dansar de långsam bugg...sen en presentation av dansarna och nu den snabba buggen.Ojojoj, alla ger allt sista dansen och ALLA är med i HELA arenan. Vilket jubel..Nu gäller det. Vinnare i årets, 2013,  Dans SM i bugg Vuxenklass är..............Benjamin Österlund och Angelica Källström från UBSS-Uppsala. 

18.40 Självklart ska även ett stipendium tilldelas någon i BRR också så Lena Arvidsson kommer med den stora checken.. Det blir en dans till av bugg gänget i Juniorklassen..Nu är det Vuxen klassen Semifinal i bugg som drar igång. Även här blir det matchrace o sen Lucky Loser. Just nu är stämningen PÅ TOPP.. Och nu är det Lucky Loser kvar. Ett par ska gå vidare av dessa 6 par. Högt tempo, höga toner o nu gäller det för ett par att prestera i 1 ½ minut..

 

18.10 Det som många väntat på drar precis igång. Bugg Junior Semifinalen. det är matchrace. Det är enormt  kul att titta på. Max 40 sekunder i varje heat och på vita duken ses resultatet från domarna vilka som går vidare..De som går vidare går till höger o de andra till vänster..De som inte gick vidare direkt får dansa en gång till. Så kallat "Lucky Loser".Där ser man direkt vem som gick vidare till den stora SM-finalen.Nu är det alltså sju par i finalen som börjar alldeles nu. Ojoj, vilken fart , vilken stämning, ojoj..Tur man är på plats, det här hade jag inte velat missa..Årets Svenska mästare i Bugg Junior år 2013 är:Pontus Spelmans o Lena Magnusson från LAD,Ludvika

17.45 Japp, då är dags för Boogie Woogie Vuxen-Snabb..Ojojoj...Fotföringen bland dessa vuxenpar i Boogie Woogie är enastående. Vilket tempo o vilken glädje på golvet.Wow säger jag bara.. Nu är det färdigdansat i Boogie Woogie Vuxen snabb o nu kommer det alla väntar på, nämligen resultatet. Vem är SM-vinnare detta år? Vinnare år 2013 i BW Vuxen är :Pontus Persson och Isabella Gregorio från BDF , Borås.

17.30 Då har Boogie Woogie Junior Finalen precis börjat.Fartfyllt, rätt tempo och en publik som är lyriska och verkligen "är med".  Nu väntar vi på resultatet. Alla vill veta vem som är svenska mästare i Junior klassen år 2013. Vinnarna är: Pontus Spelmans o Lena Magnusson från LAD i Ludvika.

17.00 Dags att sänka tempot betydligt till Boogie Woogie Vuxen, Långsam. Dansarna drar sitt låt nummer att dansa till i tur ordning. Sista paret ut just nu o publiken jubarl i hallen.Mycket underhållande runda. Ja det är enormt varmt o enormt härligt att vara här.. 

16.30 Dagen fortsätter med Rock`N`Roll Vuxen Akro. Första paret ut. Det är tur det är högt i tak här i CCC Arena för det blir en del "kast upp i luften"..Par efter par efter par slänger både sig själv och sin partner bokstavligen upp  i luften. Det är underbart att titta på fast vi nästan sätter i halsen ..Det ÄR svår Akro men hittills har det gått jättebra för alla par.. Otroligt vilken hög klass det är på Akro rundan. Vi vänar på ett resultat på att få veta vilka som domarna har utsett till årets Svenska Mästare i Rock`N`Roll vuxen klass. Vinnarna är: Jimmy Järvekvist och Emma Jonsson från DKM i Eskilstuna. 

16.15 Juniorernas Rock`N`Roll börjar o det är fem par som ska slåss om titeln Svenska Mästare 2013 i Rock Junior..Nu har det dansats klart i ett rasande tempo och nu är tiden inne att se vem som får titeln som Svenska Mästare i Junior Rock`N`Roll. Vinnarna är: Oskar Gunbro och Emilia Karlsson från LBH i Halmstad.

16.00 Det är varmt, det är härlig stämning o nu börjar Finalen i  Rock´N´Roll Vuxen ,Fotrunda.  Det är sju par som ger allt i ett högt tempo. Publikens jubel måste höras ända till torget i Karlstad. Sista Paret i Rock Vuxen fotrunda är över. 

15.30 Nu kommer de vuxna TIO-dansarna in för sin sista finalrunda o då har de kvar latin omgången. Tempot höjs aningen o de börjar med Samba,Cha-cha sen blir det  Rumba, Paso Doble och till sist en fartig Jive. Nu avtackas domarna i TIO-dans till publikens jubel. Lena Arvidsson tar ordet  o delar ut ett stipendium till ett TIO-danspar som tyvärr inte kunde ställa upp i årets SM , men som fanns på plats att ta emot det. Nu fortsätter vi med att få veta vem som är Svensk Mästare i TIO-dans Vuxen klass år 2013. Vinnarna är: Yvo Eussen och Elisabeth Novotny från Q&Q i Stockholm.

15.10 Vals, Tango,Wienervals, Slowfox och Quickstep är nu avklarade o hela hallen applåderar till  juniorerna i Tiodans som nu har dansat klart sin SM final omgång.. Då ska vi vänta på resultaten från domarna o höra vem som vunnit Junior klassen.Svenska Mästare i TIO-dans Junior år 2013 är: Hugo Gustafsson och Anna Götborg från MAGIC i Göteborg.

15.00 Nu är det juniorernas tur i TIO-dans att dansa sin Standard o de börjar med Vals. Vackert som bara den.. Vi tjejer som ser dessa klänningar får något längtansfullt i blicken. Vem vill inte ha såna klänningar o dansa så där? Jag vill..

14.50 Det går undan här inne, nu börjar Lindy Hop Vuxen -Jam..Alla sex paren ger allt o det är så kul att titta på o stämningen är på topp..Vill inte det ska ta slut säger speakern Håkan Thorsell..Jag håller med..Men nu är det dags. Vinnare i Lindy Hop Vuxen år 2013 är: Pontus Persson och Isabella Gregorio från BDF i Borås.

14.45 Lite "Vågen" bland publiken  medan resultatet sammanställs. Hela hallen "Vågar".. Nu är det dags att få veta vilka SM- vinnarna är i Lindy Hop Junior år 2013. Det är spännande kan jag lova. Vinnarna är: Pontus Spelmans och Lena Magnusson från LAD i Ludvika. 

14.30 Nu är det Lindy Hop final som startar i Vuxen klass. Ett o ett kommer paren ut o jag kan lova att det svänger här inne...Det är showcase rundan o det bjud på MYCKET show.. Nu är det Juniorernas tur att dansa Lindy Hop Final..Ett efter ett par presenteras ut på dansgolvet. Nu är det Final Jam, sånt gillar publiken..

14.15 Nu har de vuxna TIO-dans gjort en del av sin finaldans Standard. Mycket mycket applåder.. Härligt för TIO-dansarna att ha hela hallen med sig.. 

13.50 Nu har vi sett juniorerna dansa sin del av finalomgången i Latin. Vi har sett  Cha-cha, Rumba, Samba, Jive o Paso Doble. När man tittar på TIO-dans så blir man helt betagen av dessa vackra klänningar o glitter hos paren. det är verkligen helt fantastiska kreationer o färger så det är enormt kul att titta på..Inte riktigt vad vi är vana vid i BRR ... 

13.40 Då var det dags för TIO-dansarnas final i junior klassen. De börjar med en kort snutt av Samba ett par åt gången som presentationsdans.Det är alltså latin som juniorerna börjar med.Det är mycket höfter hos både killarna o tjejerna o mycket glädje. Enorm stämning så här i finalen i TIO-dansens början.

13.10 Nu drar Finalen i Dubbelbugg Vuxen i gång. Jag kan lova att stämningen bara höjs o höjs efter varje trios. Det är toppbetyg på alla. Så mycket nya turer vi alla har sett på denna dubbelbuggs final. Lite vågen i hela lokalen innan det meddelas att vinnare i vuxenklass Dubbelbugg 2013 är:Linus Axelsson, Karolina Thid,Nathalie Albrigtsen från UBSS/WETT

12.30 Finalerna börjar med dubbelbugg Junior.. Den ena triosen efter den andra har så bra o fartfyllda program att det här blir INTE lätt för domarna. Bara en kan vinna..Innan det meddelas vem som är vinnare så får alla trios byta partner o bjuda publiken på en dubbel bugg till . Nu är det dags.. Svenska Mästare i dubbelbugg 2013 är: Odin Willig, Emma Lindh o Matilda Carlsson från Danceport.

12.30 Lena Arvidsson tar mikrofonen o säger att vi gemensamt ska göra detta års SM till det bästa. Jag håller med. Nu kör finalerna i gång.. Det är fest, det är stämning i hallen. Alla domarna presenteras o nu kör vi.

Paus till 12.30

11.10 Nu fortsätter de vuxna TIO-dansarna med att dansa Standard.. Stort publikstöd från alla håll.. Härlig underhållning med fantastiska dansare... 

 

11.00 Nu är det TIO-dansarna igen som ska in på dansgolvet o göra sitt allra bästa för domarna o publiken. Just nu är det Juniorena o det spelas Cha-cha ur högtalarna. Rumba , Paso Doble o nu har det blivit tur att dansa till en Jive..Otroligt att tjejerna kan dansa såå bra med sina höga klackar i denna fartfyllda dans..Detta är underhållande..

10.43 Nu tror jag bestämt att taket lyfter. Boogie Woogie semifinal i Vuxenklass. Oj, vilket ös, vilket tempo, vilka dansare, vilken publik.Ojojoj.. Det är verkligen här man ska vara idag.Sista två paren ut nu..

10.30 Nu har Dubbelbugg junior o vuxen klarats av o jag kan lova att det var fart här i CCC:s arena i Karlstad. Väntar på spänning vilka som gått vidare i de olika klasserna. Nu har Semifinal Boogie Woogie Junior precis börjat. Här går det undan med det nya elektroniska systemet.. Domarna trycker på sina Ipads o vips räknas resultatet ut o kommer upp på vita duken. Snabbt o praktiskt o det går snabbt..Snart har alla Junior par i Boogie o Woogie dansat klart o de vuxna är på väg in.. Stämning o hejarklacksramsor hörs överallt..

10.20 Nu är det dubbelbugg Semifinal på gång. Alla junior trios in på golvet för en presentationsdans. Trång o härligt..Kommer att bli underbar underhållning. "Håll i hatten".

10.10 Efter en fantastisk genomförd Semifinal av vuxen o Junior i Tio Dans där alla verkligen gett allt. Publiken var lyrisk.Vi har fått se Cha-cha, Quickstep mm. Detta är så kul för oss BRRare som fick se TIO-dans i absolut världsklass.Väntar redan till finalen.

10.00. Nu är det Paso Doble på dansgolvet o publiken klappar i takt. Det är intensiv dans med mycket uttryck o kamp mellan man o kvinna.. Fantastiskt..

9.50 Nu är det de vuxna TIO-dansarna som intagit dansgolvet. De har dansat Samba, Quickstep, Cha-cha.. Mer kommer. Det är jubel o jag tror de verkligen njuter både på golvet o läktaren att få vara med om detta gemensamma SM. Det är underbart att få titta på av oss som aldrig riktigt insett vilka fantastiska danser TIO-dans verkligen är.. Jag njuter liksom alla andra här inne..

Tiodans. För första gången någonsin har ett SM anordnats med BRR o TIO-Dansmästerskap samtidigt. Det är jubel i publiken o alla njuter av att se de underbart vackra paren som glider fram på golvet.

 

9.30 Nu har även SM i  Tiodans  inletts o det är Semifinal Junior  som fyller golvet i en Vals som följs av en tango..Fantastiskt vackra tjejer i otroliga klänningar o killarna är lika välklädda i frack..Allt på topp o de bjuder på otrolig vacker dans. Några av domarna i Tiodans är Tony Irving o Dermot Clemenger från Lets Dance.T   

9.20 Nu är Lindy Hop Semifinaler i vuxen o Junior avslutade o vilka som gått till final har vi fått reda på..Finalerna börjar efter lunchen..

9.00 Lördag morgon o solsken i Karlstad, som det brukar. I dag är det SM i CCC arena i BRR o Tiodans under dagen. Publiken är laddad, likaså speakern Håkan Thorsell. Dagens första dans är Lindy Hop Junior o det är Semifinal..Heat 1 är på golvet just nu.. 

 

LÖRDAG: Fortsätter med Semifinaler o Finaler i BRR o Tiodans i Junior o Vuxenklass..Härlig dag väntas..

 

Resultatlista finns på Swingweb

Sekretariatsprotokoll USM och 35+SM (zip-fil)

 

 17.45 Efter en fantastisk dag i dansens underbara värld har vi blivit bjudna på underhållning av högsta klass. Otroligt så många fantastiska dansare vi i Sverige har som har bjudit på alla grenar i bla ungdomsklasserna.. Har även sett en fantastisk 35+ final där det gavs allt. Jag menar ALLT.. Imorgon sönd börjar det 9.00 igen. Ha en trevlig fred kväll..

 17.30 Högt tempo spelas ut i högtalarna o just nu är det finalen som dansas i 35+ klassen. Vem utav dessa fantastiska sex par får titeln som svensk mästare år 2013? Vinnarna blev Robert Kaland o Jana Sondell från Dansklubben Buggie, Ulricehamn och Uppsala Bugg o Swing society. 

17.00 Just nu är det kvartsfinal i vuxen bugg . Högt tempo o även där körs "Ormen" o bedömning av domarna på golvet. Det är enormt hög stämning på golvet o ute bland publiken..Njuter av att vara här idag.

16.45 Det pågår fortfarande uttagningar i 35+ o vuxen klasserna. Det är som sagt  många,många par i dessa två klasser men det är  fartfyllt o bra musik hela tiden. Nu har precis kvartsfinalen i 35+ börjat och då blir det "Ormen" o bedömning av domarna på golvet..Underbar underhållning i ett högt tempo i klass 35+...

15.45 Nu är det dags för uttagningarna  i 35+ och vuxen klasserna..Det bjuds på bra musik o full fart av de dansande. Med tanke på att det nästan är 100 par så tar detta lite tid o många heat..Men hallen bubblar o det är högt tempo..Härligt att se.

14.45 Bugg är nästa gren o det är Final. Vi har så fantasiskt bra dansare i Sverige och inget är självklart i denna Final. Men Svenska Mästare i Bugg Ungdomsklassen år 2013 är: Martin Modig och Emilia Ivarsson från DTC , Hammarö. 

14.30 Nu börjar Boogie Woogie Ungdom finalen...Alla sex paren har nu dansat klart o nu väntas resultatet..... Vinnare i Boogie Woogie Ungdom år 2013 bev Hampus Falk och Emilila Ivarsson från Dancing Team Hammarö..

14.20 Spänningen stiger då alla trios har dansat klart..Svenska Mästare i Dubbelbugg ungdom 2013 blev Gustav och Sofia Lundberg och Elin Lilja från Dancing Team Hammarö..

14.00 Nu är det dubbelbugg på gång o det är 5 trios som är i finalen. Lite klädbyte o så är de i gång igen..

13.40 Nu är det final i Rock´N´Roll Ungdom. Det är tre par som tävlar om titeln SM-mästare år  2013..Spännande...Vinnare blev Alex Lindkvist och Lisa Nilsson från Laxbuggarna.

13.30 Vinnare blev i Lindy Hop Ungdom syskonen Sofia o Gustav Lundberg från Dancing Team Hammarö..

13.20  De fösrta två paren i  Lindy Hop Ungdom intar dansgolvet. Nästa par in.Nästa par in...De är fantastiskt duktiga o spännande att se vem som titeln Svensk Mästare i Lindy Hop Ungdom 2013..

13.00 Invigningen börjar med pompa o ståt.. Alla 58 klubbar presenteras med sina fanor o sen en stor presentation av alla domare. Applåder o Jubel i arenan. Förbundsordförande Lena Arvidsson tar mikrofonen o inviger 2013 års  SM o sen självklart sjungs den svenska nationalsången.. Nu är det Finaler på Gång..

11.40 Nu är det en paus tills invigningen drar igång kl 13.00 igen o då med finaler i ungomsklass i Lindy, Rock, Dubbel,Boogie Woogie o bugg..

11.35 Här går det undan , nu startar Semifinal i Boogie Woogie Ungdom. Tre par i varje heat som är tre stycken. Alltså nio startande sammanlagt i denna klass..

11.30 Kvartsfinalen drar i gång för Boogie Woogie Vuxen. Fullt ös här..

11.20 Boogie Woogie junior har 12 par som dansar i två heat. Domarna trycker på sina Ipads för att notera sina resultat. Pulsen är hög härinne..

11.11 Boogie Woogie Vuxna höjer verkligen stämningen härinne. 25 par tävlar om en plats i finalen. 

11.00 I årets Dans SM är det 58 klubbar som deltar så det är många som hejar på sina klubbar..Nu dansar juniorerna "Ormen" för en jublande publik. Skön stämning här i dag..

10.50 Nu är det semifinalen i bugg ungdom som har börjat. Sju par åt gången i sina heat ger allt de kan till tonerna av Fernandoz i högtalarna..Det är 14 par som ska bli sex  finalen. Alla ger allt och hoppas det ska ge en finalplats..

10.45 Hög stämning i arenan o nu är tredje heatet i bugg junior inne o dansar.Domarna har ett tufft jobb idag o använder sig av nya elektroniska systemet o alla domare har varsin Ipad i handen..

10.30  Speakern Håkan Thorsel är punktlig. Hälsar alla i publiken välkomna o även sin kollega speaker Helena Olsson. Alla domare presenteras..7 domare är redo att börja dömma.. Domarna Lennart, David, Michael,Leo,Bengt, Maic, Lennart är alla reod när bugg junior drar igång första dansen för dagen.Pubiken är redo o hejar högt. Detta är stämning i CCC i Karlstad idag..

10.20  10 min kvar till detta års stora händele inom dansen drar igång. SM i BRR o Tiodans. Det märks att det är något stort på Gång då det fylls på snabbt på läktarna o ingångarna  av dansare o publik. Sveriges elit är på plats o ska slåss om titeln SM- mästare 2013.

9.30. Nu börjar det fyllas på lite smått på stolarna. I omklädningsrummen sminkas det o alla gör sig i ordning för nu är det snart allvar att slåss om titeln svenska mästare i alla de olika grenar som presenteras under dagen.I träningshallen värmer de tävlande upp. Snart är det dags att visa vad man går för...Det är en timme kvar till årets SM i Brr o Tiodans börjar.. 

8.30. På plats i Karlstad denna soliga lördag. CCC är platsen man ska vara idag när det bjuds på dans i världsklass. SM i BRR o Tiodans. Mycket ska stämma en dag som denna så här fixas det med ljud o ljus o kameror.. Det börjar även dyka upp lite folk ..Det känns att det är något på Gång..

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:38 Skribent: Monika Andersson
Epost: This is a mailto link

eoto

1_Utbildningar

Idrottstipset

 

logos

SM i Dans

Framåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelse

 

 

Sverigekarta

 

 

 

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link