Hoppa till sidans innehåll

Valberedningens förslag


Här presenteras Valberedningens förslag till styrelse för verksamhetsåret 2015

  • Ordförande för en tid av ett år 


Lena Arvidsson, 55 år från Helås utanför Vara

Lena

 

Nästan varje dag jobbar jag med danssport och däremellan deltid på familjens Revisionsbyrå. Jag skulle kunna titulera mig pol mag, jag är statsvetare i grunden. Min huvudsakliga erfarenhet kommer från att ha arbetar i en större organisation som också haft verksamhet utanför Sveriges gränser. Mycket har handlat om utveckling och förändring, att leda projekt, processer, arbetsgrupper och ledningsgrupp. Innehållet i frågorna har varierat. Kommunikation, administration, ledarskap, organisation, personal mm. Mötet med olika människor i olika situationer har utvecklat mig mest.  Jag tror på situationsanpassat ledarskap och medarbetarskap.
De senaste åren har jag haft förmånen att vara ordförande i Svenska Danssportförbundet. Min föreningstillhörighet lokalt när det gäller dans är Varaslättens Buggare. Jag har genom åren haft ett antal olika styrelseuppdrag i ideella föreningar som t ex intresseförening, kamrat- och kabaréförening och givetvis dansförening. Min första kontakt med förbundsarbete hade jag i början av 2000-talet genom att arbeta med Handslaget och Utbildningsfrågor. Jag är nu styrelseledamot i en ekonomisk förening och har också uppdrag i styrelsen för ett mindre bolag. Min idrottsliga bakgrund är lite fotboll, lite handboll och dans men inte i tävlingsform.              
Dansen är en idrott med så många möjligheter för utövaren. Det går att göra så mycket mer. Den stora utmaningen är att det tar tid och det gäller att vara uthållig. Jag håller ut några år till om vi kan lägga till ytterligare idrottsdimensioner i dansen. Och det finns fler spännande danser som vi kan ha som tävlingsgrenar.

  • Tre ledamöter för en tid av två år

Charlotta Schenholm, 52 år från Stockholm

CharlottaEkonom från Stockholms Universitet. Jag har arbetat med allt från olja till barnböcker och varit både säljare, försäljningschef och VD. Idag driver jag egen konsultfirma inom ledarskap – och grupputveckling. Fick tidigt lära mig av min dåvarande chef värdet av en bra kalkyl och att kunna räkna, gillar olika nyckeltal. Men till slut är det människorna som gör skillnad, hur engagerade de är och hur mycket de vill och kan göra ett bra jobb. 

Har en lång föreningserfarenhet, främst inom folkpartiet där jag varit kassör i FP Stockholm Stad, ordförande för FP Kungsholmen och är idag ordförande i Liberala Kvinnor Stockholms län. Jag har också varit sekreterare i flera Brf som jag bott i och ordförande för det föräldrakooperativ där mina barn gick i förskola. Idrottsligt har jag främst hållit på med ridning (hade egen häst under några år) där jag också tävlat på klubbnivå. Åker slalom, vandrar och går på Friskis & Svettis. För några år sedan gick jag och min man salsakurs och buggkurs under ett par år, bland det roligaste jag gjort i mitt liv.

Varför kandiderar du till en plats i förbundsstyrelsen? Trivs med föreningsliv. Tycker det är för lite dans i mitt liv och hoppas att det här engagemanget skall ge tillfälle till mer dans och nya kontakter och erfarenheter. Tror på att mixa erfarenheter och kunskaper från olika delar av samhället.

 

Jimmy Karlsson, 35 år från Norrtälje

JimmyJobbar som Kundansvarig på Beckers Färg. Dessförinnan har jag jobbat i butik som säljare och avdelningsansvarig.

Jag tävlingsdansade 1992-1999, i slutet av denna period gick jag DSF´s ungdomskurser. Där man fick lära sig om DSF & allt som har med tävling att göra. Det sista steget, steg 4 var att genomföra en tävling. Den genomförde min grupp i Ulricehamn 1999. Sedan dess har jag varit intresserad av administrationen på tävlingarna, speciellt "att räkna".
Har även jobbat många år som sekr ansvarig på större tävlingar. 2006 examinerades jag till Tävlingsledare BRR steg 1 och är idag steg 3 tävlingsledare BRR. Varit ledarmot i VO BRR sedan 2010 med inriktning mot tävling och kalendrar samt en del internationell tävling.

Varför kandiderar du till en plats i förbundsstyrelsen? För att jag vill vara med och utveckla danssporten framåt.

 

Håkan Rönnqvist, 57 år från Borås

HåkanJag driver sedan 15 år ett konsultföretag inom brandskydd- och riskhanteringsfrågor. Innan min konsultkarriär arbetade jag med motsvarande frågor inom den kommunala räddningstjänsten parallellt med att fungera som jourhavande brandchef i operativa sammanhang, dvs utryckningar. Långt tillbaks i tiden (1981) började min brandkarriär som brandman i Mölndal.Ursprungligen var avsikten att jag skulle bli byggnadsingenjör men efter två år på Chalmers tog livet en annan bana. Mina vänner brukar säga att jag tänkte bli högutbildad ingenjör men att jag istället blev LÅGutbildad dito.Mitt yrke är och har alltid varit mycket varierat varför jag tvingats vara flexibel, antagligen ligger det i min natur från början. Fyrkantighet och dogmatiskt tänkande är nog inte de ord som andra skulle beskriva mig med.

Några känner mig säkert sedan min tid i det då helt nystartade VO Elit. Att formera detta från scratch var både utmanande och arbetsamt men framförallt roligt. Dock finns det en tid för allt och jag lämnade dels av tidsskäl men främst för att jag tyckte det var dags att gå in i ett nytt skede för verksamheten och det då behövdes nya ögon och hjärnor.Min danskarriär i övrigt är den skjutsande förälderns och ledarens. Jag var av och till aktiv i styrelsen i Borås Dansförening. Dansandet inskränkte sig till träning och EN tävling där jag stolt belade den sista platsen.Numer är jag inte längre verksam i dansförening men följer på distans med intresse vad som sker både lokalt, nationellt och internationellt (ränderna går inte ur).

Varför kandiderar du till en plats i förbundsstyrelsen? Kanske skulle frågan ställas till valberedningen som nominerat mig.Jag har fått fråga om att engagera mig även tidigare men den här gången innehöll det presenterade förslaget (tänkta) uppgifter (marknadsföring/kommunikation) som gjorde att jag tackade ja.

  • Tre suppleanter för en tid av ett år

Jonny Svensson, 64 år från Lundsbrunn utanför Skara

JonnyÄr gift sedan 36år med min hustru Lena, har tre vuxna barn. Är egen företagare sedan 1968. I grunden är jag företagsekonom.Tror jag är en bra organisatör och även kan ta ansvar för ekonomiska frågor. Är kassör i flera föreningar. Tävlingsdansar i Bugg 35+A. Spelar lite golv till husbehov.

Arbetar i förbundsstyrelsen sedan några år, ansvarig för beredningsgruppen Idrottslyftet samt förening/distrikt.Har varit utb.ansvarig i VO BRR. Är intresserad av utbildningsfrågor.
Kassör i min hemmaklubb Stop and Go, kassör i vattenförening, kassör i Västergötlands DSF, sekr. i Svensk Servicehandel & Fastfood region väst, valberedning i Svensk Servicehandel &Fastfood. I Stop and Go, som jag varit medlem sedan 1990, är jag kassör, kursledare, tävlingsorganisatör för våra danstävlingar samt ansvarig för Parken Götene (Folkets Park)

Jag känner, trots ett flertal år i förbundsstyrelsen, att jag fortfarande kan tillföra en del. Ett viktigt arbete är att få igång en bra kommunikation mellan distrikt samt föreningar.Införliva och kunna ta hand om nya danser är en annan viktig del för att vi ska kunna utvecklas och få fler medlemmar i förbundet, men bättre att satsa på kvalitet än kvantitet.

Jochen Römling, 37 år, Västerås

JochenJag har precis börjat ett nytt jobb som IT-konsult inom beslutsstöd. Vi hjälper verksamheten med uppföljning av ekonomin eller i budget- och prognosprocessen genom att skapa rapporter, analyser och andra relaterade verktyg. Min bakgrund är ekonomi och IT, dess kombination i största allmänhet och min styrka är att förstå verksamhetens behov och översätta det till IT-krav

Tidigare aktiv tävlingsdansare i Standard och kassör i Team GED, Göteborg. 
Sedan 2013 suppleant i förbundsstyrelsen där jag jobbar som
- Projektledare West Coast Swing
- Styrelsekontakt Linedance
- Styrelsekontakt Tiodans
- IT-samordnare
- Medlem i årsboksgruppen
- Skribent på DSF:s blogg
- Tävlings- och evenemangsfotograf

Dans är det roligaste som finns. Det tycker jag om både social- och tävlingsdans. Efter min aktiva karriär vill jag hålla kontakten med dansvärlden i Sverige och jobba för att dansarna får de bästa förutsättningar. Jag glädjas lika mycket av att kunna vara med i den bakomliggande organisationen och att kunna hjälpa till att det blir bra evenemang för alla andra som att stå på golvet själv.
Jag brinner för det ideella arbetet och känner att det finns mycket för mig att göra, just genom att förenkla för dansare och föreningar med hjälp av smarta IT-lösningar eller optimerade processer. Sedan behövs det ju alltid någon som tycker om det administrativa jobbet också :-) 

Anna-Lena Holgersson, 55 år från Alunda

Anna-LenaFödd i Göteborg och uppvuxen i Floda strax utanför. Flyttade till Uppsala 1983 och är sedan 20 år bosatt med min familj (make och 3 vuxna barn) i Alunda 3,5 mil NV om staden.

Driven av ett stort intresse för djur är utbildad till husdjursagronom och arbetar sedan 20 år på Sveriges Lantbruksuniversitet som programstudierektor och föreståndare för hippologutbildningen, ett kandidatprogram som vänder sig till dem som tänker sig en yrkeskarriär inom hästnäringen eller en grund för fortsatta studier på universitetsnivå. Programmet är det enda i sitt slag och arbetet är rikstäckande då utbildningsorterna ligger utanför Östersund, Västerås och Lund. Har även arbetat på H&M, i häststall och lantbruk, som ”hästlärare” på Hästsportens folkhögskola och Jälla naturbruksgymnasium samt varit verksamhetsledare för Svenska Hästavelsförbundet, en riksomfattande förbundsverksamhet med kansli som till sin organisation inte är olikt DSF.
Började med föreningsliv och tävlande inom ridsporten där jag också arbetat på distriktsnivå. Har arbetat med styrelsearbete på riksnivå i Svenska Haflingerföreningen.

Inom dansen började jag med socialdans hemma i Göteborg och därefter, i slutet av 1980-talet, kurser på UBSS.  Idag är jag hemmahörande i Olands Bugg & Swing och har så varit sedan föreningen startade år 2000. Började som dansare och mamma till tre dansande barn men blev ganska snart ”mångsysslare” inom föreningen.
Är idag sekreterare i styrelsen, kursledare, tävlingsansvarig, tävlingsorganisatör, tävlingsdansare (i mindre omfattning). Har också varit ansvarig för info/webb, utbildning mm. Har gått DSFs alla kursledarkurser och partränare steg 1 i bugg, swingkursledare och tävlingsorganisatörsutbildning. Har i omgångar varit aktiv i Stockholm-Upplands Danssportförbund.

När jag blev tillfrågad tänkte jag som så: förbundet består av föreningar som i sin tur består av medlemmar som måste ta ansvar för att verksamheten drivs på ett sätt som gör det möjlig för dansen och dansarna att ”blomma”! Nu har ungdomarna ”flugit ut” och jag vet inte riktigt vad jag skall göra med min tid ….  ;-)!!

Tror att det nu kan vara min tur att ge mitt bidrag till utvecklingen på förbundsnivå.  

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:53
Skribent: Valberedningen

Svenska Danssportförbundet 50 år

1_Utbildningar

Idrottstipset

 

logos

SM i Dans

Framåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelse

 

 

Sverigekarta

 

 

 

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link