Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning styrelsemöte

07 MAJ 2019 20:44
Sammanfattning av styrelsemötet 2019-04-13
  • Skapad: 07 MAJ 2019 20:44

Nu har NVDSF haft ett första styrelsemöte efter det konstituerande möte. Vi träffades i Skellefteå och syftet för mötet var att jobba ihop oss som styrelse samt lägga upp en plan för hur vi i styrelsen vill jobba under det kommande verksamhetsåret.

 Vi som sitter i styrelsen i år är Lennart Larsson från Skellefteå, Sterling Nilsson från Älvsbyn, Evelina Enlund från Piteå, Mats Filipsson från Lycksele, Karolina Filipsson från Lycksele, Ted Sjöberg från Luleå och Sara Karlsson Alalahti från Gällivare.

 Styrelsen gick igenom kommunikationsplanen. Vi beslutade att alla föreningar kommer få en kontaktperson från styrelsen som under året kommer fungera som er väg in om ni har frågor, förslag eller behov av stöd från distriktet. Vi hoppas detta kommer skapa en öppen dialog mellan styrelsen och distriktets föreningar. Facebook och hemsidan skall aktualiseras och vi kommer i styrelsen fundera över vilken funktion de båda sidorna skall fylla och vad som bör publiceras där. Vi har även beslutat att lägga ut en sammanfattning från varje styrelsemöte.

Vi kommer under året fokusera vårt arbete i tre arbetsgrupper med syfte att nå de mål vi har i vår verksamhetsplan. Vi tänker oss att arbetsgrupperna skall bestå av medlemmar från distriktets föreningar med en styrelsemedlem som kontaktperson.

Arbetsgrupperna är: kommunikation med Lennart som kontaktperson, den arbetsgruppen har som syfte att utreda hur föreningarna vill kommunicera med distriktet men även med förbundet. Vi vill även veta hur distriktet kan vara behjälplig med att stärka kommunikationen mellan föreningarna. Den andra arbetsgruppen är Läger som kommer jobba för att NVDSF varje år kommer anordna dansläger i samarbete med föreningarna, lägren har som målsättning att många dansstilar skall finnas med och lägret skall vara för alla ålderskategorier. Mats är kontaktperson för lägergruppen. Den tredje arbetsgruppen är utbildning. Den leds av Ted och Evelina och kommer ha som syfte att ta reda på vilket behov av utbildning som finns i föreningarna och hur vi i distriktet kan hjälpa till med det.

Vi från distriktet har beslutat att bjuda in föreningarna till en föreningsdag där de får styrelseutbildning och valberedningsutbildning. Styrelsen beslutar att ha en föreningsdag för Norrbotten och en för Västerbotten. Syftet med dagen är förutom utbildning få kontakt med föreningarna samt sammanföra dem och informera om hur vi tänker oss jobba samt få information om vad föreningarna vill att styrelsen skall göra. Ted sammankallar för Norrbotten där Sterling, Evelina och Sara kommer delta. Karolina sammankallar för Västerbotten där Lennart och Mats kommer delta. Datumförslag är 10 och 11 augusti.

 

Evenemang och möten där styrelsemedlemmar representerat distriktet:

Styrelsen kommer representeras på Umeå Linedancefestival för att få träffa distriktets olika linedanceföreningar.

 Sara och Karolina har deltagit vid verksamhetsområde distrikts konferens. Förbundet har valt att börja arbeta med detta verksamhetsområde igen då man känner att det är svårt att nå ut till föreningarna förhoppningar finns att distrikten skall fungera som en kommunikationslänk mellan föreningar och förbundet. Ett värdefullt möte där möjligheten att diskutera målet och meningen med distrikten fanns.

Mats och Karolina representerade distriktet på förbundsmötet. Förbundet arbetar på ett nytt sätt, varje person i styrelsen har ett område som de ansvarar för och presenterar sitt område på mötet för att skapa struktur och se till att arbetet görs av många och inte bara några få. 70 olika poster skall bemannas och det har man lyckats med förutom några få. En punkt på agendan var målbild/ strategi mot 2025 från riksidrottsförbundet och hur DSF ska arbeta mot den. Andra ämnen som avhandlades under mötet var värdegrunden (glädje, engagemang och öppenhet) och vad det betyder för förbundet. På mötet hade det ordnats många bra workshops som öppnar nya perspektiv.  

Evelina deltog vid det extra insatta NIF mötet i Luleå. Där beslutades att SISU Norrbotten skall likvideras under 2020 och kommer ingå i NIF. Det kommer enligt NIF inte bli någon skillnad i arbetssätt eller rutiner. Sammanslagningen sker så att det kommer vara endast en juridisk person och endast ett årsmöte för att förenkla arbetet.

Slutligen vill vi i styrelsen önska alla deltagare i årets SM ett stort lycka till!

 

Skribent Evelina Enlund sekreterare.

 

 

 

 

Skribent: Evelina Enlund
Epost: Adressen Gömd

JPGLördag 10/8 (i Lycksele) och söndag 11/8 (i Luleå) arrangerade NVDSF tillsammans med SISU styrelse- och valberedningsutbildning där vi också arbetade med den moderna föreningar och vad distriktet är. 

NVDSF:s styelse vill rikta ett stort TACK till de föreningar som deltog för att de bjöd på insikter, utvecklades och inspirerade.

Postadress:
Norrbotten-Västerbottens DansSF
c/o Karolina Filipsson, Ridvägen 18
921 41 Lycksele

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info