Hoppa till sidans innehåll

Each One Teach One

20 DEC 2018 10:54
"En kostnadsfri mötesplats hos föreningen för alla - för att få fler att dansa och lära av varandra” Ett projekt av Svenska Danssportförbundet med syfte att sprida dans.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2018 10:54

DSF vill tillsammans med er skapa en kostnadsfri mötesplats för dansare och dansintresserade där de kan träffas och dansa för att inspirera och lära av varandra. Göra dansen mer tillgänglig för alla och att underlätta våra föreningars arbete med att nå fler och sprida rörelseförståelse genom dans. Centralt för träningskonceptet är att träningen ska vara gratis för de som deltar, att den sker utan ledare och att vem som helst ska kunna vara med oavsett tidigare kunskaper och erfarenheter. Den ska även kräva minimalt med förberedelser för våra föreningar.

Träningskonceptet bygger på hiphopens filosofi ”each one, teach one” vars kärna är just att göra kunskap tillgänglig genom att de som har kunskap delar med sig till de som inte haft tillgång till den. Konceptet ska kunna användas fritt och inte vara knuten till någon speciell dans, men kommer i utvecklingsstadiet och under det första året att huvudsakligen vara knutet till hiphopkulturens danser/musik. Mötesplatsen kommer att vara öppna träningar en gång i veckan ”terminsvis” där alla är välkomna oavsett ålder, kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning eller sexuell läggning.

Projektet har ägt rum under hösten 2018 men kommer fortsätta även under våren 2019. Så det finns fortfarade möjlighet för förenignar att delta.

Läs mer om projektet här

Skribent: Theres Frifarare
Epost: Adressen Gömd

eoto

1_Utbildningar

Idrottstipset

 

logos

SM i Dans

Framåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelse

 

 

Sverigekarta

 

 

 

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link