Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet- 2016

21 DEC 2016 11:06
Nu är det jul igen…
  • Skapad: 21 DEC 2016 11:06

Det har gått fort. Ett år som flugit fram med förändring och förnyelse som bärkraft. Vi kommer att gå in i ett nytt år med fler danser på vår agenda än tidigare och sannolikt fler på väg in även i tävlingssammanhang. Det är den väg vi som förbund angett som mål och inriktning sedan länge. Nu händer det på riktigt – och då känns det lite överallt i organisationen - det gör både gott och lite ont.

Ganska beskrivande för året är att vi arbetat med att gå från administration till kärnverksamhet både där vi arbetar dagtid och där vi arbetar kvällstid på våra ideella timmar. Det har inneburit nya personer och nya kompetenser på DSF kansli och det har också betytt att vi går in i slutfasen för den ändrade ideella organisationen vi började diskutera för nästan två år sedan och haft dialog med berörda inom förbundet givetvis.

Med allt fler danser på väg in gäller det att kunna ha fullt fokus på respektive dans karaktärer och utveckling samtidigt som vi med befintliga resurser ska ge service och stöttning till föreningar och dansare så vi kan möta de förväntningar vi som förbund har på oss. Den organisation vi bygger nu gör det möjligt att jobba med fler danser, ta emot fler dansare, utveckla elitstödet och få en dansidrott som har alla delar från socialdans och bredd till elit.

Demokrati, delaktighet och allas rätt att vara med. Vår gemensamma värdegrund i idrotten. Det förväxlas emellanåt med ”kommunikation”. Jag har sett diskussioner på sociala media där demokratin i vårt förbund ifrågasätts, att vi gör det svårare för föreningar att kunna säga sitt genom att vi skapar en ny organisation där vi går mot en uppgiftsorienterad verksamhet för alla dansgrenar med grenspecifik expertis istället för att ha en grenspecifik organisation. En sådan bygger på få danser. En grenspecifik organisation bygger på att föreningar endast skulle ha en dansgren och den kräver mycket mer resurser när samma fråga skall lösas på flera ställen bara för att det är olika danser. Det finns mycket som är lika och det som är olika och specifikt ska vi ha grenutvecklingsplaner för. Och en grenspecifik organisation har inget att göra med en förenings möjlighet att göra sin röst hörd. Det skulle vara trist om medlemmar inte får höra och höras. Som förhoppningsvis alla vet har vi särskilt fokus och särskilt anställd expertis för att arbeta tillsammans med föreningarna, lyssna, stötta och framförallt hjälpa till med utveckling. Dialogen och rundresan i höst har påbörjats till distrikt och föreningar. Jag hoppas alla som vill prata med förbundet varit på plats då. Resan och dialogerna fortsätter i vår.

I januari kommer vi att ha en distriktsträff. Jag hoppas alla distrikt kommer och att de också har med sig funderingar från föreningar.

Idrottsligt har vi haft framgångar på alla nivåer, ingen nämnd och ingen glömd. Men vi har också haft sorg. Vi har förlorat en dansare. Danssverige har hållit andan ett tag, det är svårt att andas när det gör ont.

Dansen och livet får gå vidare och kanske med andra perspektiv.

Så här i slutet av året vill vi från förbundet rikta ett stort tack till alla ideella i alla DSF föreningar för allt arbete ni lagt ned på kvällar och helger för att se till att träningar fungerat, att tävlingar genomförts, att dansare mått bra, att föreningen haft roligt, att danssverige rullat. Utan er har vi varken dansare eller förbund.

Och att få avsluta dansåret med att veta att det blir dans på Ungdoms-OS 2018 känns bra.

God Jul och Gott Nytt År

Skribent: Lena Arvidsson

Svenska Danssportförbundet 50 år

1_Utbildningar

Idrottstipset

 

logos

SM i Dans

Framåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelse

 

 

Sverigekarta

 

 

 

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 65 70
E-post: This is a mailto link