Hoppa till sidans innehåll

DSF söker föreningar för ett projekt inom ramen för Idrottslyftet

21 FEB 2019 11:17
Danssportförbundet söker 5-10 föreningar som skulle vara intresserade av att delta i ett föreningsutvecklingsprojekt inom ramen för Idrottslyftet.
  • Skapad: 21 FEB 2019 11:17

Under hösten 2017 genomförde Svenska Danssportförbundet en Föreningskonferens under rubriken Attraktiva föreningar. Syftet med konferensen var att samtala och byta erfarenheter kring hur svensk dansförening kan utvecklas i linje med den moderna föreningen. Inom ramen för detta genomfördes en workshop mer kopplat kring hur föreningen kan jobba aktivt och uppfylla sina egna visioner och mål genom exempelvis en engagerad styrelse och engagerade medlemmar.

Genom att jobba med ett spektrum av olika föreningar vill Svenska Danssportförbundet försöka hitta gemensamma nämnare och utifrån dessa föreningar identifiera vad en modern, attraktiv förening innebär och vilka stöd som behövs för att utveckla föreningarna mot den bilden

Danssportförbundet söker nu till en början 5-10 föreningar som skulle vara intresserade av att delta i ett föreningsutvecklingsprojekt inom ramen för Idrottslyftet.

 

Syfte

Att genom delaktighet hos föreningar med olika förutsättningar utveckla svensk danssports föreningar.

Samt att inspirera/skapa en kontakt mellan RF/SISU regionalt och danssportföreningen.

 

Mål

Att tillsammans med några föreningar identifiera vad är en modern attraktiv förening och vilket stöd som då kan behövas.

 

Genomförande

I de utvalda föreningarna genomförs en arbetskväll i föreningen där syftet är att ringa in vad en moderns förening är. Utvecklingsprocessen ska utgå från den specifika föreningens nuläge för att identifiera vad föreningen vill utveckla kring ett ökat engagemang och vad medlemmarna då önskar.

Ett ytterligare viktigt perspektiv är att öka förståelsen för föreningen vilket stöd som finns hos ex Danssportförbundet, DF/SISU Idrottsutbildarna, kommun etc.

Frågeställningen är: Vad är en modern förening, vad behövs för att skapa det?

En förhoppning är även att föreningen därefter får stöd av DF/SISU De får då stöd och hjälp att omsätta kunskapen i föreningen. Det ingår i det ordinarie stödet till föreningen från SISU.

 

Svenska Danssportförbundets roll

Initialt att fånga upp intresserade föreningar. Sedan informera föreningarna och koppla ihop en processledare från DF/SISU Idrottsutbildarna.

Efter utvecklingsprocessen samla in nyckelfaktorer och ta del av dokumentation från respektive förening

 

DF/ SISU Idrottsutbildarnas ansvar

Genomföra en arbetskväll i de utvalda föreningarna och efter arbetskvällen dokumentera arbetet så att Svenska Danssportförbundet kan sammanställa och jobba vidare internt.

 

Är ni intresserade av delta i detta projekt?

Maila: This is a mailto link

Senast: 7 mars 2019

Skribent: Theres Frifarare
Epost: Adressen Gömd

eoto

1_Utbildningar

Idrottstipset

 

logos

SM i Dans

Framåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelse

 

 

Sverigekarta

 

 

 

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link