Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Bologna

01 APR 2019 11:58
21-24/3 var det stor tävling i Bologna, här kan du läsa om hur två par upplevde tävlingen.
  • Skapad: 01 APR 2019 11:58

Benjamin Jonsson & Amalie Hindsgaul

Vi har i helgen varit i Italien och deltagit vid Starchampionship 2019, i Bologna.
Den italienska vårsolen har skapat många fantastiska stunder, både på och utanför dansgolvet. Det var ca 2300 danspar som hade tagit turen till Bologna i år och alla dessa passionerade och duktiga dansare har under fyra dagar, torsdag till söndag, varit med och skapat en fantastisk stämning i år igen.

Vi är själva nöjda med våra prestationer i det starka startfältet.Vi dansade i Junior-standard samt Latin och slutade som bästa nordiska par med följande resultat:
Junior 2 standard: 13 av 48 (två markeringar från semifinalen)
Junior 2 Latin: 38 av 69

Se mer på vår facebook sida “Benjamin Jonsson & Amalie Hindsgaul” eller Instagram “benjaminogamilie”

Massor av kärlek Benjamin  & Amalie

 

Philip Raabe & Christine Brammer

Då var det dags att göra årets första internationella tävling.
Jag heter Philip Raabe och är åter en dansare under svensk flagg, tävlar sedan nyår i vuxenkategorin. Jag bor och studerar i Oslo och dansar med en danska som heter Christine Brammer.
Vi började dansa i slutet av sommaren och har ett pendlings-”förhållande” och tränar så många helger som möjligt ihop. Antingen flyger jag ner till Köpenhamn eller så kommer hon till mig i Oslo, men på vardagarna tränar vi själva i respektive klubb där vi bor.

21–24 mars var det The Star Championships i Bologna, Italien och detta blev årets första internationella tävling. Den tävlingen är en av Italiens största internationella tävlingar med runt 350 anmälda par i world open-klasserna. 80 inbjudna domare var på plats och par från hela världen var representerade. Jättehäftig tävling på alla sätt, enormt bra musik, många duktiga internationella par, fin lokal och det som var klart annorlunda var att det var många par på golvet samtidigt. Vi var uppemot 17 par på golvet under vår tävling, så vi har det ”luftigt” på golvet här i Sverige. Enormt lärorikt och vi fick med oss massor av inspiration med oss hem.

Eftersom vi båda går i skolan och inte har möjlighet att vara borta hur mycket som helst valde vi att ställa upp på torsdagens tävling då Rising Star anordnades i både latin och standard. Vi deltog även i Open A adult där många av paren som tävlade i Rising Star ställde upp.

I standard hade vi tuff konkurrens och blev 38 av 71 startade par, men vi är glada över att gå vidare en runda och enormt glada över vår dans, quickstepen satt som en smäck!
I latin var det också trångt på golvet, 17 par som slogs om uppmärksamheten och då vi valde att även tävla A adult så varvades detta med Rising star. Knappt andningspaus mellan heaten men detta var ett aktivt val för vi behöver all träning och tävling!
Plats 75 av 143 par blev resultatet i Rising Star men vi växte rejält i adult då vi också lärde oss hur man behöver tänka då det är trångt på golvet.
Efter totalt sju rundor på torsdagen fick vi äntligen vila. Att dansa från åtta på morgonen till åtta på kvällen med två timmars lunchpaus mitt på dagen är en ”häftig” och annorlunda upplevelse.

Bästa resultatet blev i Open A adult där vi slutade på plats 18 av 76 tävlade par. Vi hade gärna velat gå en runda till och det var inte många kryss ifrån det. Men det är detta som gör att man vill lite till hela tiden.

Vi tar med oss mycket i vårt bagage men framförallt att erfarenheten av att lära sig väja och kryssa mellan alla par på ett golv fyllt av dansare på riktigt hög nivå.

Tack säger vi från Bologna i Italien!

Idrottsliga hälsningar // Philip

Skribent: Theres Frifarare
Epost: Adressen Gömd

eoto

1_Utbildningar

Idrottstipset

 

logos

SM i Dans

Framåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelse

 

 

Sverigekarta

 

 

 

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link