Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsresultat

24 APR 2019 09:28
Här kommer lite rapporter och resultat från några av de tävlingar våra dansare varit på.
  • Uppdaterad: 24 APR 2019 09:28

Dawid Kaleta & Paulina Karkosik 

Förra helgen var vi med och försvarade den svenska flaggan på Star Cup i Brendola, Italien. Tävlingen är en International Open med väldigt många par med hög kvalitet, bland annat världsmästare och andra VM-finalister som Armen Tatsuryan, Gabrielle Goffredo, Francesco Galuppo och Nikolay Darin. I International Open Standard kom vi på 27:e plats av 122 par och dagen därpå 28:e av 122 par i latin.

Vi var väldigt nöjda med vår dans, vi kände att vi lyckades utmana en del bättre par trots en väldigt hög energinivå på golvet och många par.

Nu ses vi snart på svensk mark igen, med hälsningar från ett 20-gradigt Italien!
/Dawid & Paulina

 

Liepaja Cup 2019 - Igor Krepkiy och Victoria Ek

Förra helgen deltog vi i Liepaja Cup 2019 i Liepaja, Lettland. Det är en inbjudningstävling och vi var inbjudna eftersom Cecilia skulle ha stått som domare (hon fick dock förhinder i form av TV-inspelning, som vi alla vet!). Vi fick både resa, logi och mat och blev fantastiskt väl omhändertagna av arrangörerna från det att vi klev av planet i Lettland till det att vi återigen satte oss på planet hem mot Göteborg.

I tävlingen deltog par från bland annat Ryssland, Filippinerna, Italien och Azerbadjan. Konkurrensen var hård och stämningen fantastisk - publiken klappade händerna och hejade på alla par! Vi hade fantastiskt roligt på golvet och tog oss till en semifinal och hamnade på plats 10 av 15 deltagande par.

Följ oss gärna på vår Instagram igorandvictoria - där har vi lagt upp lite bilder från vår vistelse!

Kärlek från oss!

Igor och Victoria

 

Alex & Vilhelmina Lavrov

Hej!

Jag och Alex har precis kommit hem från att ha tävlat på WDC European Championships i Blackpool i England.

På första dagen av tävlingen tävlade vi i kategorin under 21 med många deltagare från över 15 länder. Efter många rundor hamnade vi på 7:e plats, endast ett kryss från finalen, vilket är det bästa resultatet från alla nordiska par. I semifinalen spelade den världsberömda orkestern ”Empress Orchestra” medan vi dansade vilket gav en helt otrolig atmosfär. Vi slog många par med höga titlar, bla European Champion 2019 i kategorin U19.

I kategorin Amatuer kom vi till kvartsfinal och slutade på en 20:e plats. Det var det bästa resultatet från Skandinavien. Vi var ett av de yngsta paren att ta oss så långt i den tuffa amatörkategorin.

Enligt dancesportinfo är våra resultat i U21 de bästa någonsin från ett svenskt par och vi är väldigt nöjda med våra resultat och stolta att representera Sverige. Vi ser mycket fram emot tävlingarna i fortsättningen :) 

 

Resultat för Hugo Nordström och Alessia Affatigato i tävlingen "Dance as fire Championship" i Rom 6–7 april:

1:a plats i Rising Star
6:e plats i Amatör under 35

Skribent: Theres Frifarare
Epost: Adressen Gömd

Trygg idrott
Kalender

Utbildning

DansTV

 Sverigekarta

 

 WDSF

WRRC

WADF

DSF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link