Hoppa till sidans innehåll

Arbete för barn och ungas rätt till trygga miljöer

2017-06-01 10:53
Kränkningar och övergrepp inom idrotten har uppmärksammats en hel del den senaste tiden. Ta del a måste hjälpas åt för att, så långt det går, säkerställa att den verksamhet som erbjuds genomförs i miljöer som är trygga. Inte minst för barn och unga.
  • Uppdaterad: 2017-06-01 11:22

I går lyfte Riksidrottsförbundets (RF) ordförande Björn Eriksson i en debattartikel att det inte är någon demokratisk rättighet att vara tränare för barn och ungdomar. Han lyfter särskilt att alla föreningar alltid ska pröva om en ledare är lämplig att leda idrottsverksamhet för barn och unga eller ej och presenterar en rad beslut som togs i samband med Riksidrottsmötet förra helgen. Besluten syftar till att stärka barnrättsperspektivet inom idrotten och till att säkerställa att idrotten är en trygg zon.

DSF vill uppmuntra alla föreningar att i sitt arbete använda sig av det stödmaterial RF tagit fram och som heter ”Skapa trygga idrottsmiljöer för barn och ungdomar”. Där hittar du även mer information om att använda sig av utdrag ur belastningsregister, tips på hur du och din förening kan förebygga sexuella kränkningar och övergrepp samt vägledning i att möta unga som utsatts för sexuella övergrepp.

Skribent: Malin Träff
Epost: Adressen Gömd

Svenska Danssportförbundet 50 år

1_Utbildningar

Idrottstipset

1_play

 

logos

SM i Dans

Framåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelse

 

 

Sverigekarta

 

 

 

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link