Hoppa till sidans innehåll

Lägesrapport från Förbundsstyrelsen


September 2018

Svenska Danssportförbundets nya styrelse har nu arbetat tillsammans fem månader och har haft arbetsmöten och styrelsemöten. Vi har lärt känna varandra och trimmat styrelsearbetet samt sett över rutiner inom styrelsen gentemot kansli, kommittéer och föreningar.

Under denna tiden har vi fått in flera synpunkter från våra föreningar och deras medlemmar. Vi har hanterat synpunkterna och arbetat fram ett förändringsprogram som stödjer en framtida utveckling inom dansen där det finns utrymme för att bredda vår verksamhet och komma våra medlemmar närmre.

Styrelsen har tagit beslut om att förändra i vår organisationsstruktur där vi utifrån inkomna synpunkter återupptar Verksamhetsområden (VO). Vi tror att genom att göra detta kommer varje disciplin att kunna utvecklas på ett positivt sätt och på ett bättre sätt komplettera varandra. Dessutom kan det skapa en mer konstruktiv möjlighet att välkomna nya discipliner in i organisationen. Först ut i förändringen är VO Standard och Latin. Därefter kopplas de övriga VO:na på för att bli fullt utrullat den 1/1 2019.

Vi jobbar med en ny kommunikationsplan för att säkerställa kommunikationen ut från styrelsen och mellan kansliet som serviceorgan och verksamheten ute i landet.

Vi ser över hur kärnverksamheten bedrivs inom organisationen. Vi arbetar med arbetsmiljöfrågor inom organisationen och har sett över rollfördelningar inom kansliet.

Styrelsen har nu gått in i budgetarbetet inför nästa år så att vi kan presentera en budget som stödjer en organisation i förändring.

Vi i styrelsen vill jobba utifrån ett lyhört arbetssätt för att utveckla denna fantastiska idrott för att möta framtiden och engagera fler unga i föreningsarbete. 

Om DU har synpunkter, tankar och idéer - tveka inte - hör av dig till någon av oss i styrelsen!

För styrelsen

Stefan Kristoffersen
Ordförande

Uppdaterad: 21 SEP 2018 13:49 Skribent: DSF-kansli
Epost: Adressen Gömd

Trygg idrott
Kalender

Utbildning

DansTV

 Sverigekarta

 

 WDSF

WRRC

WADF

DSF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link