Hoppa till sidans innehåll

Each one teach one


”En kostnadsfri mötesplats hos föreningen för alla- för att få fler att dansa och lära av varandra”

Ett projekt av Svenska Danssportförbundet med syfte att sprida dans.

DSF vill tillsammans med er skapa en kostnadsfri mötesplats för dansare och dansintresserade där dem kan träffas och dansa för att inspirera och lära av varandra. Göra dansen mer tillgänglig för alla och att underlätta våra föreningars arbete med att nå fler och sprida rörelseförståelse genom dans. Centralt för träningskoncept är att träningen ska vara gratis för de som deltar, att den sker utan ledare och att vem som helst ska kunna vara med oavsett tidigare kunskaper och erfarenheter. Den ska även kräva minimalt med förberedelser för våra föreningar.

Träningskoncept bygger på hip hopens filosofi ”each one, teach one” vars kärna är just att göra kunskap tillgänglig genom att de som har kunskap delar med sig till de som inte haft tillgång till den. Konceptet ska kunna användas fritt och inte vara knuten till någon speciell dans, men kommer i utvecklingsstadiet och under det första året att huvudsakligen vara knutet till hip hop- kulturens danser/musik. Mötesplatsen kommer att vara öppna träningar en gång i veckan ”terminsvis” där alla är välkomna oavsett ålder, kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning eller sexuell läggning.

I samband med projektet kommer det också att erbjudas gratis dans workshops i städerna där projektet blir aktuellt för att inspirera och skapa mer intresse och rörelseförståelse inom dans.

Föreningens del i projektet skulle vara att bistå med lokal i den mån det går och sprida ordet till sina medlemmar, även delta i både workshops och dem öppna träningarna.

Föreningen kommer att få hjälp att (vid behov) hitta en lokal ”nyckelperson”. Personen kan vara från föreningen men det kan också vara någon som ännu inte är medlem men har ett brett kontakt nät i staden. Den personen kommer också att vara den som har lite ansvar för att öppna lokalen, se till att det finns musik mm. DSFs projektledare stöttar sedan i att utforma facebooksidan, bjuda in relevanta personer, sprida informationen i regionen.

Föreningar som hoppar på projektet och fullföljer det får ett bidrag på 7000 kr via idrottslyftet för olika tänkbara kostnader som lokal, planering, administration, arvode nyckel person mm. Mer info om detta får ni när ni har anmält ert intresse för projektet.

Projektledare och kontaktperson från DSF är Tobias ”Marre” Marin. Marre är en central person inom den svenska breakingscenen sen 90-talet. Han har länge arbetat både som dansare, pedagog och arrangör och är utbildad Musik & Eventarrangör (arrangerar bland annat SM i breaking). Framför allt brinner han för att skapa mötesplatser och göra dans mer tillgänglig.

Vid intresse för att delta i detta projekt eller för mer information hänvisar vi er att kontakta vår projektledare för detta projekt Tobias Marin: This is a mailto link  

Uppdaterad: 24 JAN 2019 14:40 Skribent: Theres Frifarare
Epost: Adressen Gömd

Trygg idrott
Kalender

Utbildning

DansTV

 Sverigekarta

 

 WDSF

WRRC

WADF

DSF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link