Personuppgifter i idrotten-GDPR - Svenska Danssportförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Personuppgifter i idrotten-GDPR


Inom idrottsrörelsen behandlar vi många olika typer av personuppgifter för att vardagen ska fungera. Från 25 maj 2018 gäller EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) som innebär ett stärkt skydd för enskildas personliga integritet och ställer hårdare krav på hur personuppgifter får behandlas. Riksidrottsförbundet hjälper förbundet med hur detta ska kunna gå så smidigt som möjligt.

Danssportförbundet ser själva över strukturer, rutiner och register m.m och kommer inom kort komma med mer info kring våra interna system som vi använder inom danssporten. Men tills vidare hänvisar vi till riksidrottsförbundets information som ni hittar här GDPR- Personuppgifter inom idrotten

Avtal med IOL:

Det behövs inte skrivas några separata avtal mellan idrottsföreningar, specialidrottsförbund och RF/SISU för användandet av IdrottOnline. Detta då Datainspektionen beslutat att RF, specialidrottsförbund och respektive idrottsförening är gemensamt personuppgiftsansvariga för behandlingen inom IdrottOnline.

Däremot kan det behöva tecknas avtal med externa leverantörer som hanterar era personuppgifter.

Avtal med Dans.se:

Svenska Danssportförbundet kommer att skriva avtal med dans.se för användandet av dans.se. Enskilda föreningar behöver inte skriva separata avtal med dans.se

 

Personuppgifter i er förening

Utbildning, stöd och mallar

Grundläggande principer (bild)

Utskick till föreningar och SDF 20180525

 

Danssportförbundets Integritetspolicy

RF:s Uppförandekod

Uppdaterad: 25 MAJ 2018 15:27
Skribent: Angelica Källström
Epost: Adressen Gömd

Svenska Danssportförbundet 50 år

1_Utbildningar

Idrottstipset

1_play

 

logos

SM i Dans

Framåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelseFramåt för fler i rörelse

 

 

Sverigekarta

 

 

 

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link