Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsplan 2014


Svenska Danssportförbundets långsiktiga strategi

”Tillväxt och utveckling för danssportens bästa”.

Vår strategi beskriver hur vi ska bli framgångsrika. Svenska Danssportförbundet fokuserar på följande långsiktiga framgångsfaktorer.

  • Satsning på Barn och Ungdomar genom att möta dem där de finns samt genom attraktiva och glädjefyllda former för träning skapa utveckling i våra föreningar.
  • Införliva moderna och populära ungdomsdanser i vår verksamhet för att attrahera en bred målgrupp och skapa en sund tillväxt.
  • Utvecklingsmodell som leder till en långsiktig utveckling av dansare oavsett ålder och ambition.
  • Elitsatsning för att skapa en topp och internationella framgångar och därmed skapa förebilder och motivation för unga som vill utvecklas.
  • Tävlingsformer som ger spänning samt begripliga och snabba resultat genom att använda modern teknik och innovativa lösningar.

Svenska Danssportförbundets prioriterade områden 2014

Utifrån vår långsiktiga strategi fokuserar vi under verksamhetsåret på följande områden:

  • Barn och ungdomssatsning
  • Konceptutveckla dansen som bredd- och motionsidrott
  • Marknadskommunikation
  • Tävlingsutveckling
  • Föreningsfokus stöttning

Barn- och ungdomssatsning
Vi tar ett krafttag och samlar våra resurser. Genom att prioritera Barnledarutbildningar kan föreningarna få fler ledare. Finns ledarna så finns också möjlighet att erbjuda barndans. När ledarna är utbildade ska nya barn rekryteras. Därför satsar Förbundet i år på ett projekt, Dans på Fritids och i Skolan. Vi måste träffa barnen där de är. Förbundet har rekryterat ett antal dansledare föreningar kan få hjälp av för att kunna ha just Dans på Fritids och i Skolan.

Dansen som bredd- och motionsidrott
Mycket av en idrotts verksamhet uppmärksammas i tävlingsresultat. Men hur arbetar vi för att stärka och utveckla vår social- och motionsdans? Att dansa hela livet är inte bara kul, det är friskvård och socialt utvecklande. Basen i vårt förbund utgörs av medlemmar som älskar att dansa och då som social- och motionsdansare. Det är dags att ge dessa ett tydligare fokus så att vi blir ännu bättre på att erbjuda dans på allas villkor.

Marknadskommunikation
Vi måste synas i olika former och media för att attrahera och aktivt bearbeta finansiärer och samarbetspartners. Vår Web-TV är viktig, vi sänder nu från alla större evenemang. Vi för en dialog med TV om möjlighet att sända dans. Men då måste vi också veta vad vi vill visa och på vilket sätt. Vi behöver förpacka vår ”produkt”. Sökandet efter sponsorer, finansiärer och samarbetspartners är tidskrävande. Det är då mycket glädjande att vi under 2014 har en projektanställd medarbetare som börjar arbeta med marknadskommunikation. Detta är ett viktigt stödområde för att säkra danssportens framtida ekonomi.

Tävlingsutveckling
Ett område som måste ges ett särskilt fokus även om det på många sätt är tätt sammanlänkat med Marknadskommunikation. Dels måste vi titta på de enskilda tävlingarna för att se hur det går att göra genomföra dem på nya sätt och dels måste vi ha en tydligare ambition med Förbundets mästerskap. Vi ska göra det idrottsligt bra, publikintressant och inte minst intressant för samarbetspartners och sponsorer. Från 2015 kommer Förbundet att vara huvudman för vissa tävlingar och för att nå dit ska ett arbete göras under 2014.

Föreningsfokus, ta hand om nya och stötta de gamla
Under 2013 har vi som Förbund uppmärksammat en brist på vardagsdialog med alla föreningar. Vi måste säkerställa att vi tar hand om alla nya som kommer till oss. Se till att de blir integrerade i vår verksamhet och får den hjälp de behöver. Vi måste också stötta alla föreningar som varit med oss i många år. Saker ändras som påverkar föreningars vardagsarbete. Där ska vi finnas.Uppdaterad: 17 DEC 2014 15:25 Skribent: DSF Kansli

 

sök projektstöd

  Skärmavbild 2021-04-17 kl. 10.16.28.png

 

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

Sverigekarta

 

WDSF

WRRC

WADF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link