Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsplan 2015


Svenska Danssportförbundets långsiktiga strategi

”Tillväxt och utveckling för danssportens bästa”.

Vår strategi beskriver hur vi ska bli framgångsrika. Svenska Danssportförbundet fokuserar på följande långsiktiga framgångsfaktorer.

  • Satsning på Barn och Ungdomar genom att möta dem där de finns samt genom attraktiva och glädjefyllda former för träning skapa utveckling i våra föreningar.
  • Införliva moderna och populära ungdomsdanser i vår verksamhet för att attrahera en bred målgrupp och skapa en sund tillväxt.
  • Utvecklingsmodell som leder till en långsiktig utveckling av dansare oavsett ålder och ambition.
  • Elitsatsning för att skapa en topp och internationella framgångar och därmed skapa förebilder och motivation för unga som vill utvecklas.
  • Tävlingsformer som ger spänning samt begripliga och snabba resultat genom att använda modern teknik och innovativa lösningar.

Svenska Danssportförbundets prioriterade områden 2015

Utifrån vår långsiktiga strategi fokuserar vi under verksamhetsåret på följande områden:

  • Barn och ungdomssatsning
  • Konceptutveckla dansen som bredd- och motionsidrott
  • Marknadskommunikation
  • Tävlingsutveckling
  • Föreningsfokus stöttning

Barn- och ungdomssatsning
Projektet Dans i Skola och på Fritids fortsätter. Vi arbetar vidare med utveckling av barndans och barnledarutbilningar. Vi ska göra tävlingar för barn som stimulerar till utmaningar, lekfullhet och utveckling. Samma sak gäller för ungdomar. Vi genomlyser verksamheten så att vi arbetar med barn- och ungdomsdans på ett långsiktigt och hållbart sätt. Helt enkelt, fokus på barn- och ungdomsdans.

Dansen som bredd- och motionsidrott
Vi har börjat arbeta med vår breddidrott och ger större uppmärksamhet till alla de medlemmar som dansar för att det är kul, för att må bra och för att umgås socialt. Det innebär framförallt att vi under året kommer att fokusera på socialdansen. Vi ska genomföra en större utbildningssatsning som underlättar lärandet, både inlärning och utlärning. Genom en internationellt, sedan många år vedertagen modell, ger vi ett redskap till alla föreningar att utöka sin bredd. Vi vill kunna erbjuda dans på allas villkor.

Marknadskommunikation
Att synas kräver planering, hårt arbete och att upprätthålla många kontakter. Vi använder våra kanaler, förpackar produkterna och för en dialog med potentiella samarbetspartners. Dessutom arbetar vi vidare med vår egen evenemangsbevakning med hjälp av web-TV och skribenter.

Tävlingsutveckling
Det är i år SM i Dans går ”live” med förbundet som huvudman. Det är också SM i Dans som vi använder som ”produkt” när vi närmar oss sponsorer. Arbetet med både nationell och internationell evenemangsstrategi fortsätter och förstärks. Alla - tävlande, publik, media och sponsorer - ska tycka att våra tävlingar och evenemang är spännande, intressanta, kul och något man inte vill missa. Det är en rejäl utmaning.

Föreningsfokus, ta hand om nya och stötta de gamla
Vårt förbund ska ha framgångsrika föreningar som kan fokusera på dansen. Därför behöver vi som förbund underlätta och förenkla föreningens administrativa arbete. I en särskild satsning i samverkan med SISU erbjuder vi möjlighet till verksamhetsutveckling för varje förening.Uppdaterad: 08 JAN 2016 11:17 Skribent: DSF Kansli

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link