Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsplan 2016


Svenska Danssportförbundets långsiktiga strategi

”Tillväxt och utveckling för danssportens bästa”.

Vår strategi beskriver hur vi ska bli framgångsrika. Svenska Danssportförbundet fokuserar på följande långsiktiga framgångsfaktorer.

  • Satsning på Barn och Ungdomar genom att möta dem där de finns samt genom attraktiva och glädjefyllda former för träning skapa utveckling i våra föreningar.
  • Införliva moderna och populära ungdomsdanser i vår verksamhet för att attrahera en bred målgrupp och skapa en sund tillväxt.
  • Utvecklingsmodell som leder till en långsiktig utveckling av dansare oavsett ålder och ambition.
  • Elitsatsning för att skapa en topp och internationella framgångar och därmed skapa förebilder och motivation för unga som vill utvecklas.
  • Tävlingsformer som ger spänning samt begripliga och snabba resultat genom att använda modern teknik och innovativa lösningar.

Svenska Danssportförbundets prioriterade områden 2016

  • Barn och ungdomar
  • Föreningar
  • Tävlingsutveckling
  • Sponsring och samarbeten
  • Dansen som bredd- och motionsidrott

Barn och ungdomar

2016 blir året då vi med fullt fokus kan analysera och vidareutveckla vår barn- och ungdomsverksamhet. Genom stimulansstöd från Riksidrottsförbundet (RF) har vi möjlighet att med en heltidstjänst arbeta med alla frågor inom alla områden som rör barn och ungdom. Allt från RF anvisningar till barndanskoncept. Parallellt fortsätter vi ytterligare ett år med skolprojektet Dans i Skola och på Fritids.

Föreningar

Vårt förbund ska ha framgångsrika föreningar. Vi fortsätter med hjälp av SISU att erbjuda alla föreningar en möjlighet att utvecklas. Och vi kommer att arbeta med olika typer av föreningsdialoger som ett sätt att göra en bra analys av verksamheten så vi kan utveckla rätt verktyg som stärker DSF föreningar de närmaste åren.
Vi arbetar vidare med att underlätta föreningarnas administration.

Tävlingsutveckling

Vi ska utveckla tävlingsarrangemang, från det minsta till det största. SM i Dans och större evenemang ska spegla fest, spänning och ha ett högt tempo. Vi vill att publiken ska vara engagerad och med på noterna. De ska kunna följa med i resultaten och uppleva omväxlande och intensiva tävlingar. För att klara detta måste vi utveckla våra tävlingsformat och använda moderna verktyg och system, men också tänka kreativt och utanför de traditionella ramarna. Vi ska ha fler mindre arrangemang, som är anpassade för den aktuella målgruppen och miljön.
Vi behöver även fler föreningar som kan arrangera tävlingar och för det krävs utbildning och goda exempel.

Sponsring och samarbeten

För att kunna utveckla vår idrott på ett kraftfullt sätt måste vi få in ökade resurser. Genom att hitta goda samarbetspartners kan vi få en långsiktig finansiering av våra satsningar.
SM i Dans är en naturlig plattform för att utveckla samarbetet med sponsorer och andra partners.

Dansen som bredd- och motionsidrott

En tredjedel av våra föreningar arbetar endast med bredd, motion och socialdans. Vi är en idrott som har alla möjligheter att ta hand om alla åldrar, få alla att må bra. Vi erbjuder dans på allas villkor. Vi är en del av folkhälsan. För att ytterligare underlätta för föreningar att både kunna erbjuda bra socialdans och ha bra ledare arbetar vi vidare med utveckling av vårt socialdanskoncept. Vi arbetar också för att erbjuda läger som en del i breddsatsningen.

 

Uppdaterad: 30 AUG 2016 11:03 Skribent: DSF-Kansli
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link