Hoppa till sidans innehåll

VM i Växjö 2009


                  

 

 

Svenskar Världsmästare i Lindy Hop och Bugg.

 

VM 2009 i Växjö är nu avgjort och det har vart en lyckad tävling med flera svenska framgångar. Dagen har vart lång med många danser och i Lindy Hop Main Class stod slutligen Oscar Markusson och Mikaela Hellsten som vinnare. Förklaringen varför dem står som slutliga segrare idag är enligt Mikaela att ”de har en hög lägsta nivå och idag lyckades vi sätta allting.” Framgångarna består även i att de tränar mycket socialt med andra och de hittar mycket av sin inspiration på Youtube, samt utlandsbesök. ”Att besöka och dansa i USA under en helg ger lika mycket inspiration som ett halvår i Sverige” säger Oscar.

 

 

Ett annat par som har all anledning att dra på smilbanden idag är Marcus Hellberg och Nicole Martini som knep första platsen i Lindy Hop Junior. Förra året stod de som tvåa på VM och var väldigt revansch sugna eftersom det är deras sista år i Junior. ”Vi kände oss mer förberedda inför detta VM:et och mycket är tack vare hjälpen ifrån Emma Danielsson” berätta Marcus. Nu ser de fram emot att ta steget upp till Vuxen klassen och försöka etablera sig där.

I Bugg Main Class låg de regerande Världsmästarna Joakim Eriksson och Melissa Nyman etta efter Qualification round men åkte mycket oväntat ut i semifinalen. Istället gick första platsen till Benjamin Österlund och Angelica Källström.

 

 

 

För Jesper Boberg och Sara Victorin kom det sann glädje när de fick stiga upp överst på pallen i Bugg Junior efter en rafflande final.

Vi fick även njuta av skön Boogie Woogie med World cup status. Efter ett stort startfält fann man ett svenskt par med i finalen och det var Andreas Myrehag och Marielle Andersson som efter en mycket hård kamp kunde med ära ställa sig på en hedrande 3:e plats. Det franska paret William Mauvais/Maeva Truntzer som är regerande världsmästare försvarande första platsen.

Växjö har verkligen gungat i takt idag! Arrangörerna Jivers genomförde tävlingen med bravur. Ordföranden Birgitta Rosell berättar att klubben firar 30 års jubileum i år och det har vart en stark och samlad klubb som har ställt upp helhjärtat i projektet, samt stödet från det lokala näringslivet har vart starkt trots lågkonjunktur.

 

Alla resultat från helgen finner du här.

och fler bilder hittar du här

 

SVT har tyvärr plockat bort den inspelade sändningen.

 

N-kalender HT 2014

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:10 Skribent: Peter Stalfors

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link