Hoppa till sidans innehåll

BRR-SM i Karlskrona

22 MAJ 2012 17:35
Årets SM i Bugg & Rock'n'Rolldanser avgjordes den 18-19 maj i Karlskrona. Från distriktet fanns totalt 24 dansare från Rockringen, Östersund, Altira och Gävle på plats för att försvara sina respektive föreningars färger.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:47

Tävlingarna startade tidigt på fredagsmorgon med uttagningar för ungdomar, juniorer, vuxna och 35+, dagen avslutades med finaler i ungdomsklasserna samt i Bugg 35+. För juniorer och vuxna fortsatte tävlandet under lördagen som inleddes med kvartsfinaler.

 

I Bugg Ungdom dansade Fredrik Strömberg och Julia Elfving från Rockringen i konkurrens med 16 andra par först en uttagning och sen en semifinal. Paret gjorde mycket bra ifrån sig och när domarsiffrorna var sammanräknade visade det sig att de tagit sig till final som tredje bästa par. I finalen var Fredrik och Julia riktigt taggade och släppte alla hämningar och gjorde där en av sina bästa rundor någonsin. Efter en stunds vila och vätskepåfyllning i Greenroom fick de till slut äntra scenen och motta priset som fjärde bästa ungdomspar i landet.

Fredrik_Julia
Fredrik Strömberg och Julia Elfving, RING

 

I Bugg Junior dansade Thomas Sundin och Fanny Elfving från Rockringen samt Alexander Sundin och Mikaela Näslund-Lundgren från Altira. Båda paren gjorde bra ifrån sig men tyvärr räckte det inte riktigt till för avancemang till kvartsfinal. 43 par var anmälda i juniorklassen.

 

I Bugg Vuxen startade totalt 96 par och här fanns 12 av distriktets dansare anmälda. Från Rockringen var det Björn Andersson och Helena Berglund samt Tobias Strömberg och Camilla Westin, Altira ställde upp med Daniel Neuman och Emelie Gulliksson, Östersund med Björn Lindman och Katarina Åström och från Gävle Marcus Bergqvist och Linnéa Hessel samt Jimmy Andersson och Hanna Vendin.

 

Allra bäst av vuxenparen lyckades de regerande distriktsmästarna Tobias och Camilla som på ett förnämligt sätt tog sig till final. Paret var tack vare sina resultat från tidigare GP-tävlingar direktkvalificerade till kvartsfinal och gick därför in i tävlingen först på lördagsmorgonen. Trots hård konkurrens i både kvarten och semin lyckades de alltså för första gången i sin gemensamma karriär dansa till sig en av de sex åtråvärda finalplatserna. Finalen avgjordes som vanligt i en långsam och en snabb runda. Tobias och Camilla genomförde båda rundorna på ett otroligt bra sätt men konkurrensen till pallplatserna visade sig vara aningen för hård den här gången. Tobias och Camilla slutade på en mycket fin sjätte plats.

Tobias_Camilla
Tobias Strömberg och Camilla Westin, RING

 

Rockringarna Björn och Helena samt Östersundarna Björn och Katarina tog sig båda vidare till uttagning 3. Trots att paren dansade på topp räckte det tyvärr inte till för att gå vidare till lördagens kvartsfinal. För Gävledansarna Marcus och Linnéa tog det stopp i uttagning 2 och för Jimmy och Hanna i uttagning 1.

 

I Bugg 35+ kom totalt 91 par till start. Från Altira fanns Lars och Helén Brunnström samt Roger och Kicki Sundin anmälda och från Gävle Gösta Amnell och Carina Thyr Amnell.

 

Av de tre paren lyckades Roger och Kicki, även de regerande distriktsmästare, bäst genom att dansa sig fram till semifinal. Av naturliga skäl blir motståndet tuffare och tuffare ju längre tävlingen lider och trots att de gjorde en bra runda i semifinalen fick de se sig besegrade av sex övriga par som gick till final. Roger och Kicki slutade på en jättefin sjunde plats. För Altiras andra par, Lars och Helén, slutade tävlingen i uttagning 2 och för Gävles Gösta och Carina i uttagning 1.

Roger_Kicki 
Roger och Kicki Sundin, ALT

 

Den enda dubbelbuggstrion som ställde upp från distriktet var Thomas Sundin, Fanny Elfving och Julia Elfving från Rockringen och efter en väl genomförd semifinal slutade de på en hedervärd nionde plats av 13 startande trios.

 

MittNorrlands DSF gratulerar alla dansare till de fina prestationerna som utfördes nere i Karlskrona.

Bugg Ungdom
Pristagarna Bugg Ungdom
Bugg Vuxen
Pristagarna Bugg Vuxen
Björn_Katarina IMG_0161
IMG_0157
Björn Lindman och Katarina Åström, ÖBRK Björn Andersson och Helena Berglund, RING Thomas Sundin och Fanny Elfving, RING 
Skribent: Monica Westin

 sök projektstöd

  

 

Sverigelott Rosa band

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 Sverigekarta

 

 WDSF

WRRC

WADF

DSF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Mittnorrlands Danssportförbund
Mats Mattiasson, Kanslihusgränd 8 B
831 32 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info