Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte & föreningsdag på Södra Berget

19 FEB 2013 21:36
Söndagen den 17 februari hölls MNDSF:s årsmöte & föreningsdag. Ett 20-tal personer från 11 av distriktets 16 föreningar deltog under dagen.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:51

Dagen började med att Pär och Hanna redovisade en sammanfattning från den enkät om hur det ser ut vad gäller barn, ungdom och unga vuxna (<23år) i våra föreningar.

 

Alla föreningar har mer eller mindre blivit berörda av den vikande trenden i dessa ålderskategorier. Med färre medlemmar i dessa åldrar har även tävlandet minskat och färre är aktiva inom klubben som ledare, i kommittéer eller i styrelsen.

 

Det är väldigt olika huruvida klubbarna har några speciella förmåner som t.ex billigare kurser för de unga. De flesta verkar dock ha ungdomspris i sitt medlemsskap.

 

Alla klubbar som har svarat på enkäten är överens om att de vill ha någon slags hjälp av distriktet och/eller av andra klubbar för att försöka vända trenden.

 

Under redovisningen gavs deltagarna möjlighet att diskutera och komma med synpunkter och idéer. Många bra synpunkter kom upp och vi var överens om att:

 
- MNDSF ska stödja Svenska Danssportförbundet, VO Distrikt, med den idé som de har om en nationell "prova på" dag för hela Sverige. Alla var rörande överens om att en sådan dag kan locka både unga och vuxna.
- MNDSF styrelse ska sammanställa ett dokument där alla personer i distriktet som kan tänka sig hjälpa till när en förening i distriktet anordnar en tävling.  Detta är kanske inte just ett sätt att locka unga men ändå nåt vi gemensamt vill genomföra under året.
- MNDSF och föreningarna ska samarbeta för att lyckas med våra uppgifter. Tex rekrytering av barn o ungdomar.

Innan lunch presenterades också den nya framtagna logotypen.

 

Efter de givande diskussionerna kring barn- & ungdomsrekrytering var det dags för en gemensam lunch och kl 13.00 startade årsmötet. Jonny Norén från Trolldansarna valdes till ordförande och Valborg Nordlander till sekreterare för mötet.

 

Trots att så många föreningar fanns representerade vid mötet fastställdes röstlängden till endast 3 röster. En av anledningarna till det låga antalet röster beror på att ett flertal av deltagarna tillhör styrelsen och därmed inte kan nyttja rösträtten för sin hemmaförening. Glädjande nog så är det ändå 75 % av föreningarna i distriktet som har rösträtt på DSF:s Förbundsmöte i april. Styrelsens förhoppning är att alla föreningar tar chansen att nyttja sin egen röst på mötet. Anmälan om nyttjande av rösträtt görs på Svenska Danssportförbundets hemsida.

 

Pär Bäckman valdes till ordförande för MNDSF för en tid av ett år. Pär är med sina 20 år den yngsta ordföranden i MNDSF:s historia.

 

Övriga styrelseledamöter hittar du HÄR.

Skribent: Monica Westin

 sök projektstöd

  

 

Sverigelott Rosa band

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 Sverigekarta

 

 WDSF

WRRC

WADF

DSF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Mittnorrlands Danssportförbund
Mats Mattiasson, Kanslihusgränd 8 B
831 32 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info