Hoppa till sidans innehåll

Future Cup 2014-16


Projektgruppen 2016

Madeleine Holmlind, HVD

Pia Andersson, HVD

Linnea Larsson, BDF   

Jennifer Wilhelmsson, HJO

Hur anmäler man sig?

Anmälan kan göras på dans.se som vid en vanlig R-tävling, men man kan också anmäla sig direkt på plats när man kommer fram till tävlingen. Man anmäler sig separat till varje deltävling. Deltagande par måste ha en tävlingslicens, det söker klubben enkelt åt sina par via dans.se och kan göras ända fram tills tävlingsdagen. Det är också bra om klubbarna har med sig lagledare.

Vi vill satsa på att genomföra roliga tävlingar som är anpassade för barn och ungdomar. Alla tre tävlingar kommer att vara fria från anmälningsavgifter, och inträde för publik är begränsat till max 20 kr/person. Det kommer att finnas fika att köpa. Syfte & mål med cupen är att föra samman alla barn, ungdomar och juniorer för att skapa en fin sammanhållning och att visa vilken härlig sport vi håller på med!

Vilka kan vara med?

ALLA barn, ungdomar och juniorer som tävlar i R-klass kan vara med på själva tävlingen. För att vara med i Cup-delen måste dock en i paret vara från en klubb som tillhör distriktet. Man behöver inte ha tävlat förut för att kunna delta, vi ser detta som ett roligt sätt att testa på.

Alla som deltar kommer att få dansa minst 2 gånger. Vi kommer att bjuda på roliga överraskningar under tävlingarnas gång.

Hur går det till?

Cupen består av tre stycken deltävlingar som är förlagda i Västergötlands distrikt och klubbar blir tillfrågade av projektgruppen.

För paren i Cupen hålls en ”Cup-prisutdelning”. Varje placering är värd ett antal poäng och efter sista deltävlingen räknas de samman och ett förstapris delas även ut i totalcupen. Det är naturligtvis roligast om paren väljer att delta i alla tre tävlingarna, men man kan självklart vara med i den totala cuptävlingen även om man inte kan delta på samtliga tävlingar.

Poängsystemet i den totala cupen ser ut som följer.

I varje separat tävling får de översta 2/3 av de startande paren individuell placering. De som placerar sig på pallen får 3, 2 resp. 1 poäng var extra. Sedan räknas poängen samman och de två bästa tävlingarna för varje par räknas. Sammanräkning och prisutdelning i den totala cupen görs på plats direkt efter att sista deltävlingen är avslutad. Observera att det bara är Bugg som ingår i Cupen, om det finns övriga discipliner med på tävlingen så är de öppna för deltagande, men räknas inte med i den totala Cupen.

Uppdaterad: 14 SEP 2021 18:52 Skribent: Gunnar Söderlind
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västergötlands Danssportförbund
Ann-Katrin Övergaard, Mössebergsgatan 14
521 32 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info