Hoppa till sidans innehåll

Nomineringar inför Förbundsmötet

21 NOV 2019 16:31
Det är dags att skicka in era nomineringar till stipendium, årets förening, förtjänsttecken samt förslag till DSF:s valberedning.
  • Skapad: 21 NOV 2019 16:31

Förtjänsttecken

Varje år delar förbundsstyrelsen ut förtjänsttecken till personer som på ett förtjänstfullt sätt har arbetat för Danssportens bästa. Det är nu dags för våra föreningar och distrikt att föreslå personer som de anser är värda att uppmärksammas.

Nedan finner ni en blankett samt information. Ansökan ska vara DSF kansli tillhanda senast 1 februari 2020. Förtjänsttecknet delas ut i samband med förbundsmötet.

BLANKETT

Förslag till DSF:s valberedning

Svenska Danssportförbundets valberedning ska till förbundsmötet 2020 presentera ett förslag till förbundsstyrelse.

De kommer att kontakta många av Er, men vill även att Ni tar kontakt med dem, för att gemensamt få fram förslag på personer som kan påverka danssporten i en positiv riktning. Skulle just du tillföra Danssporten ett bra arbete för att föra vårt förbund framåt? Har du någon du vill nominera för arbete i vårt Förbund?

Nomineringar avseende valen på förbundsmötet ska vara valberedningen tillhanda senast 1 december 2019.

Ni får gärna höra av er och dela med er av era åsikter och diskutera med valberedningen, både när det gäller det som är bra och det som är mindre bra.   Valberedningen har tystnadsplikt. 

Det går bra att kontakta valberedningen via telefon eller e-post. 

Evalena Åström Söderlind, 070-2113892, This is a mailto link

DSF Utvecklingsstipendium

Stipendiet syftar till att stimulera unga, ambitiösa och utvecklingsbara dansare inom Danssportförbundet. Stipendiet ska vara eftersträvansvärt och därmed bidra till utveckling av individuella dansare likväl som av danssporten generellt.

Ansökan görs av föreningar/distrikt anslutna till Svenska Danssportförbundet. Ansökan ska innehålla meritförteckning, dansarens prestationer, motivering till ansökan, sökt belopp samt beskrivning av vad sökta medel ska användas till. 

Berättigade sökande är i åldern 17-30 år.

Sista ansökningsdag är 1 februari 2020, och det ska skickas till Svenska Danssportförbundet, Idrottens Hus, Box 11016, 100 61 Stockholm, eller mejlas till This is a mailto link.

För mer information; se stipendiets stadgar (pdf).

Årets förening

Kriterierna är först och främst att visa på Utveckling/framgång i olika avseenden. Danssport är en idrott och givetvis kan framgångar i tävlingssammanhang vara viktiga, men ännu viktigare är kanske förmågan att locka till sig nya unga dansare, att motivera dansare/danspar att fortsätta träna och tävla när de kommer upp i tonåren och att bibehålla och utveckla dem senare som vuxna dansare.

Vi bygger en framgångsrik elit genom att ha en bred bas att stå på, med utvecklingsbara dansare som brinner för sin sport.

Vad är det som skapar en framgångsrik förening? Berätta det för oss.
Berätta hur Idrottens gemensamma strategi 2025 är en del av er verksamhet.
Tala om för oss varför just din förening har lyckats och hur ledarskap, organisation, rekrytering och social gemenskap har påverkat er på olika sätt, kanske utifrån strategi 2025

Er motivering varför ni bör bli Årets Dansförening är upp till er att utforma.
Föreningen som vinner kommer att bli intervjuade av en skribent och få en artikeln i nästa årsbok.  Publicering kommer att ske på vår hemsida och uppmärksamhet och korande kommer att ske på DSF:s årsmöte i april 2020 dit ni givetvis får en specialinbjudan.
Vi vill ha din skriftliga kandidering med motivering senast den 20 jan 2020.
Maila till This is a mailto link.

Bedömningen kommer att göras av DSF:s förbundsstyrelse och beslutet kan inte överklagas

Skribent: Theres Frifarare
Epost: Adressen Gömd

 sök projektstöd

  Skärmavbild 2021-04-17 kl. 10.16.28.png

 

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 Sverigekarta

 

 WDSF

WRRC

WADF

DSF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link