Hoppa till sidans innehåll

Delta i intressanta föreläsningar under v. 38

16 SEP 2021 11:10
I september erbjuder förbundet olika föreläsningar under en vecka för våra medlemsföreningar. En rad föreläsningar inom aktuella ämnen erbjuds kostnadsfritt. Föreläsningarna genomförs digitalt via Teams.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2021 11:10

 Under pandemin har föreningarna haft det svårt och har fått kämpa för sin verksamhets överlevnad. I tider som dessa är det även en utmaning att hålla kvar engagemanget och glädjen. 

Svenska Danssportförbundet har följt detta arbete och försökt supportera utefter de möjligheter som funnits till buds. När pandemin nu sakta med säkert släpper greppet om samhället och därmed  idrottsvärlden, så behöver alla en känsla av nystart, gemenskap och utveckling.

Nu satsar förbundet, i samma supporterande anda, för att få danssporten att svänga igen.


I september genomför förbundet en utbildningsvecka bara för medlemsföreningarna. En rad föreläsningar inom aktuella ämnen erbjuds kostnadsfritt. Föreläsningarna genomförs digitalt via Teams.

Vi hoppas att det här initiativet väcker ett intresse hos er och att vi ses på Teams!

Anmäl er via dans.se

 

---------------------------

Utbildningsveckans program:

20/9 Paradans 19:00 - Anja Näslund

Målgrupp: styrelser och ledare i föreningar som är intresserade av paradans.

Goda exempel från föreningar och information om hur din förening kan implementera paradans i er förening. 

 

22/9 Motivera ideella 19:00 - Aron Schoug

Målgrupp: alla som är intresserade av det ideella engagemanget

Vad är det som får människor att engagera sig ideellt? Vad får vissa att stanna medan andra hoppar av? Och vilken roll kan ledarskapet spela för att stärka de ideellas engagemang?

Människors drivkrafter ser olika ut. För att öka engagemanget i den egna föreningen gäller det att du som ledare eller förtroende-vald skapar rätt förutsättningar för dem som vill engagera sig.

Seminariet vänder sig till förtroendevalda, verksamhetsledare och alla intresserade av motivation och engagemang i ideella organisationer.

 

23/9 + 7/10 19:00 Trygg idrott online - Henrik Pallin

Målgrupp: ledare, styrelser och föräldrar

Ibland kan det som styrelse,ledare och förälder vara svårt att hänga med i digitaliseringen och vad man som förening konkret kan göra i förebyggande syfte mot mobbning och kränkande behandling på nätet. Den här utbildningen är särskilt framtagen för idrottsrörelsen och fokuserar på ett hälsofrämjande och stärkande perspektiv. 

Innehåll:

Hur ser situationen på nätet ut idag? Vilka appar använder barn och hur ser deras beteenden och vanor på nätet ut? 

Utbildningen syftar till att ge alla en plattform kring aktuellt forskningsläge vad gäller unga och nätet generellt och skärmtid kopplat till psykisk ohälsa specifikt. 

Vad är näthat? Vad är inte näthat? Vad skiljer mobbning i sociala medier från den mobbningen som äger rum i det fysiska mötet? 

Vi diskuterar även föreningsperspektivet. Är man alltid en representant för klubben online och hur påverkar våra nätvanor klubbens verksamhet?

  • Hur kan man arbeta aktivt med sociala medier i föreningen?
  • Varför bör man som förening ha en policy för sociala medier?
  • Hur kopplar man ihop föreningens värdegrund med sociala medier på bästa sätt?

Upplägg:

Tillfälle 1: Föreläsning + inledande workshop 23/9

Tillfälle 2: Workshop och avslutande föreläsning 7/10
 

Föreläsning och workshop sker via Teams där deltagarna får uppgifter att diskutera utifrån sin verksamhet och bakgrund. Allt kursmaterial ingår.  För er föreningar finns även ett allmänt forum på Facebook, som erbjuder medlemsföreningarna möjligheten att dela era erfarenheter, hjälpa och inspirera varandra i det dagliga arbetet att driva en förening.

Vi på Danssportförbundet hoppas att ni tar del av våra aktiviteter och framförallt att ni hör av er när ni behöver support!

Skribent: Theres Frifarare
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link