Hoppa till sidans innehåll

DSF:s utbildningsforum i december

20 NOV 2020 11:19
Som vi skrivit om tidigare kommer vi att arrangera en modifierad version av vårt utbildningsforum i början av december. Nu är anmälan öppen, läs mer om innehållet här!
  • Uppdaterad: 20 NOV 2020 11:18

Den 30 november håller Tobias "Marre" Marin ett pass om breakdance. Tobias har varit en profil inom breaking Sverige som dansare, pedagog och arrangör under lång tid. Han kommer berätta om sin resa och vad dansen och dess plattformar har betytt för honom. Han kommer även prata om fördelar som det skulle ge föreningar och dansare att anamma breaking i sin verksamhet.

Breakdance är en dans vi kommer att få se på OS i Paris 2024. Danssportförbundet har ett pågående projekt för att implementera dansen inom förbundet och göra den till en del av våra föreningars verksamhet.

 

Den 1 december kommer Katharina Nilsson från RF-SISU att hålla i ett pass om styrelsens ansvar. Forskning visar att ordförandepositionen har stor betydelse för vilka frågor verksamheten prioriterar – även om organisationens verksamhet vilar på stadgar och andra styrdokument sätter ordförande tillsammans med övriga styrelsen själva agendan för verksamhetens innehåll.

I ett förändringsarbete för mer inkluderande idrott är styrelsens medlemmar den kanske enskilt viktigaste målgruppen. Här formuleras mål och de förtroendevalda spelar en viktig roll för att vår idrottsverksamhet ska leda framåt. Men en styrelse kan också välja att fatta beslut som föreningen alltid har fattat. En styrelse som har detta traditionella arbetssätt främjar måhända inkludering och mångfald, men ibland behövs också en självkritisk genomlysning av arbetssätt och prioriteringar.

 

Den 2 december kommer Susanne Meckbach att prata om ledarskap. Susanne Meckbach är doktor i idrottsvetenskap med inriktning mot sport coaching. Hennes utbildningsbakgrund är bred med ämnen som pedagogik, ledarskap, idrottsvetenskap, journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap. 2009 ingick hon i den nationella forskarskolan i idrottsvetenskap, NFI, och har disputerat med en avhandling om svenska herrelitfotbollstränares lärande och arbete. Idag är hon delägare i Meckbach Träning, arbetar med olika forskningsprojekt om ledarskap och föreläser om ledarskap och lärande inom idrotten.

 

Den 3 december håller Oskar Johansson Quartieri i ett pass om visualisering och motivation. Oskar är förbundets nyanställda idrottsutvecklare och har studerat tre år på programmet; Psykologi - inriktning idrott och motion på Högskolan i Halmstad och två år på college i USA. Han har även arbetat som Kurator på två gymnasieskolor.
Visualisering är ett verktyg som används bland många idrotter och under det här tillfället kommer det utges strategier för hur du som dansare ska kunna använda visualisering på bästa sätt för prestation och välmående. Under dessa pandemi tider sätts motivationen på prov och vad kan du som tränare göra för att inte dansarna ska tappa sin motivation? Under detta tillfälle kommer det utges strategier för att öka den inre motivationen hos individen.

Denna föreläsning går även att applicera på fler roller än för dansare och tränare och går också att använda utanför dansmiljön.

Anmäl er via dans.se!

Skribent: Theres Frifarare
E-post: Adressen Gömd

 

sök projektstöd

Sverigekarta

  Skärmavbild 2021-04-17 kl. 10.16.28.png

 

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 

WDSF

WRRC

WADF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link