Hoppa till sidans innehåll

Pandemin bidrog till klubbens nya tävlingsformat

29 SEP 2021 12:40
Svenska Danssportförbundet har följt medlemsföreningarnas utmaningar under pandemin. Engagemanget och glädjen avtog för en del och för andra kunde det väcka kreativiteten, för LSDK skapade det en möjlighet att testa på digitalt tävlande.

  • Skapad: 29 SEP 2021 12:40

Svenska Danssportförbundet har följt medlemsföreningarnas utmaningar under pandemin. Tävlingar uteblev, lokaler inte fick nyttjas för dansen och väntan på lättnader i restriktioner blev en vardag. Engagemanget och glädjen avtog för en del och för andra kunde det väcka kreativiteten.  

Linköpings Sportdansklubb kom till en punkt, där tankar om alternativa tävlingslösningar, gick från tanke till handling. Carl Sääv, ordförande och teknikfantast i klubben, beskriver starten på projektet: 

  • Efter att ha tröttnat att invänta möjligheten till en aktiv danstillvaro igen, så kom idén att skapa helt digitala tävlingar. Tävlingsparskulle skicka in en video och sedan bedömas. En alternativ tävling tog form. 

 

Efterforskningar visade att det fanns några tidigare exempel på tävlingar och deras koncept undersöktes. Tävlingspar och klubbar kontaktades och det fanns ett stort intresse för att medverka. När tekniken var på plats, kontaktades samtliga klubbar i distriktet för att kunna delta i tävlingen, som sanktionerades av Svenska Danssportförbundet. 

Den första tävlingen tog längre tid än beräknat och med den erfarenheten kunde sedan den andra tävlingen genomföras mycket smidigare och rutinerna började formas. Responsen har varit positiv efter tävlingarna från dansarna, publik och domare. Många kontaktade Linköpings Sportdansklubb, med tacksamhet och glädje över initiativet och genomförandet. Dansarna fick tillbaka energin och klubben tog med sig erfarenheter och utvecklar tävlingen ytterligare. 


Carl 
Sääv och Linköping Danssportklubb tror att detta kan vara ett nytt sätt att lättare kunna tävla över hela landet, då tävlingsmomentet inte är knutet till ett specifikt datum. Ett komplement till de vanliga tävlingarna. 


Den 3 oktober är det tävlingsdags igen
!

 

Svenska Danssportförbundet uppskattar och uppmuntrar medlemmarnas engagemang i möjligheten att göra dans tillgänglig för alla. 

 

Om andra klubbar vill testa och veta mer konceptet, kontakta Linköping Sportdansklubb: 

Hemsida: sportdansklubben.com https://sportdansklubben.com/front/start/start.asp 

Facebook: Linköpings Sportdansklubb https://www.facebook.com/sportdansklubben/ 

Instagram: Sportdansklubben https://www.instagram.com/sportdansklubben/ 

Youtube: Linköpings Sportdansklubb https://www.youtube.com/channel/UCUNSCF0j8jP06u8 

 

Skribent: Theres Frifarare
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link