Hoppa till sidans innehåll

Pilotprojekt kring idrott för äldre

20 NOV 2020 17:29
Är din förening intresserad av att genomföra ett projekt för målgruppen 65+ under 2021? DSF har möjlighet att vara med i ett pilotprojekt och söker nu intresserade föreningar.
  • Skapad: 20 NOV 2020 17:29

För ett tag sedan berättade vi om RF:s satsning på projektet idrott för äldre. I det arbetet fick ni föreningar besvara en enkät från DSF där vi gjorde en kartläggning om föreningarnas arbete med målgruppen 65+. I samband med det berättade vi om att DSF har möjlighet att vara med i ett pilotprojekt under nästa år, och nu söker vi föreningar som är intresserade av att skapa projekt för målgruppen.

I kartläggningen vi gjorde såg vi att det finns ett intresse för att utveckla föreningarnas egna verksamhet för målgruppen, och det är det vi tänker satsa på om vi beslutar oss för att vara med i pilotprojektet. Därför önskar vi att ni skickar in era idéer och förslag på hur ni kan lägga upp ett arbete i er egen förening, och utifrån era planer går vi vidare med deltagande i pilotprojektet som ska genomföras under 2021. Det kan handla om t.ex. samarbeten och utbyten med pensionärsorganisationer eller en utveckling av er verksamhet som är riktad till målgruppen. Aktiviteterna kommer såklart behöva att anpassas utefter rådande pandemi, men kanske kan ni utföra större delen av dem under sommarhalvåret då det finns större möjligheter att vara utomhus.

Beroende på hur många ansökningar vi får in väljer vi ut 5-10 föreningar som får ekonomiskt stöd för att genomföra sina projekt. Senast fredag den 27/11 behöver vi ha era ansökningar. Till en början behöver era idéer bara vara på ett planeringsstadium eftersom det är så tidigt, men om vi kommer med i pilotprojektet så behöver ni ha en genomarbetad plan.

 

Om ni är intresserade eller har frågor, skicka det till This is a mailto link

Skribent: Theres Frifarare
E-post: Adressen Gömd

 

sök projektstöd

Sverigekarta

  Skärmavbild 2021-04-17 kl. 10.16.28.png

 

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 

WDSF

WRRC

WADF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link