Hoppa till sidans innehåll

Svenska delegater på plats vid WRRC internationella årsmöte

14 SEP 2021 12:54
Ett drygt halvår efter ordinarie tidpunkt genomfördes WRRC:s årsmöte, det första som genomfördes på plats sedan 2019.
  • Skapad: 14 SEP 2021 12:54

- Första internationella årsmötet i WRRC sedan 2019, som genomförs på plats. Det känns bra att äntligen ses, det har vi längtat efter! säger David Borg, en av Svenska Danssportförbundets delegater på World Rock’n’Roll Confederation årsmöte som hölls i Warszawa 10-12 september, ett drygt halvår senare än ordinarie tidpunkt.
- Med ett knappt år kvar till World Games är inga större regeländringar aktuella men diskussioner om framtida regelverk fördes, säger David som också är internationell domare i Boogie Woogie. Besluten kommer på nästa årsmöte.
- De viktigaste besluten från mötet var definitivt att inte öppna för barn och mycket unga dansare att kunna delta i internationella mästerskap, säger Lena Arvidsson, förbundets andra delegat. Vi har kämpat i flera år för att ändra synen på barnidrott och framförallt synen på tävlingsdeltagande i mästerskap. Frågan tenderar att återkomma med jämna mellanrum när de olika nationella förbunden får nya ledningar men även den här gången gick besluten vår väg. 
Positivt för Svenska Danssport var att Lena Arvidsson omvaldes till ordförande i WRRC valberedning. 
Under pandemin har WRRC i huvudsak genomfört online tävlingar men kommer under hösten att öppna för dansarna att återigen få tävla mot varandra på tävlingsgolvet. I slutet av September går den första tävlingen.imagew5oqd.png
Skribent: Theres Frifarare
E-post: Adressen Gömd

 

sök projektstöd

Sverigekarta

  Skärmavbild 2021-04-17 kl. 10.16.28.png

 

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 

WDSF

WRRC

WADF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link