Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsstöd Idrott för äldre

16 OKT 2020 13:02
För en tid sen skickade vi ut en enkät om Idrott för äldre, stort tack till er som svarade! RF har i den här satsningen skapat en möjlighet för föreningar att söka verksamhetsstöd för aktiviteter som riktas till målgruppen.
  • Skapad: 16 OKT 2020 13:02

RF har beviljats särskilda medel under två år för att ge förutsättningar för föreningar och förbund att utveckla verksamheten så att fler äldre kan leva ett aktivt liv, och minska ensamhet hos målgruppen 65 år och äldre (65+). Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för personer 65+ bidrar redan till dessa mål och kommer därför kunna ansöka om ett verksamhetsstöd på totalt 24 miljoner kronor. 

Syftet med stödet är att ge föreningen förutsättningar att bedriva och utveckla idrottsverksamhet där äldre deltar. Stödet är en engångsföreteelse och hanteras i en enda ansökningsomgång mellan 1 oktober och 30 november 2020.

Vilka kan söka?

Idrottsföreningar som idag bedriver, eller sedan 1 januari 2019 bedrivit, idrottsverksamhet där personer 65 år eller äldre (65+) deltagit. Föreningen ska idag ha minst fem medlemmar som är 65+ och som deltar eller har deltagit i föreningens idrottsaktiviteter under samma tidsperiod. 

Hur ansöker föreningen om stöd? 

Ansökan görs i IdrottOnline, i applikationen Idrottsmedel. OBS! En ansökningsomgång mellan 1 oktober och 30 november 2020
Vad innehåller ansökan? 

Ansökan består av fyra delar. I den första delen besvaras några allmänna frågor. I den andra delen anges antalet aktiva äldre medlemmar som föreningen har idag och hur ofta föreningen anordnade idrottsaktiviteter som äldre personer deltog i under en given period. Den tredje delen består av en enkät som besvaras i en extern länk som finns i ansökan. Enkäten innehåller frågor om idrottsaktiviteter som föreningen anordnar och där äldre personer deltar. Den fjärde delen innehåller ett antal övergripande frågor om föreningens verksamhet för äldre medlemmar. Materialet kommer att användas i verksamhetsutvecklande syfte av berörda specialidrottsförbund samt Riksidrottsförbundet och RF-SISU distrikt.  Insamlat material kan också komma att användas för forskning.
Hur mycket stöd kan en förening få? 

Alla föreningar som inkommer med fullständig ansökan och som uppfyller villkoren för stödet erhåller ett grundstöd på 3 000 kronor. Det totala stödet är 24 miljoner kronor. Grundstödet betalas ut löpande efter att ansökan har godkänts. Efter ansökningsperioden fördelas eventuellt återstående medel till samma föreningar. Denna extra fördelning blir i så fall ett rörligt belopp som baseras på de uppgifter föreningen anger i denna ansökan, enligt följande: 

• Antal aktiva medlemmar inom målgruppen  
• Hur ofta föreningen bedrivit verksamhet för målgruppen 
• Antal olika typer av verksamhet (upp till tre) som föreningen bedrivit. 
Observera att en eventuell extra fördelning kommer att betalas ut till berörda föreningar först i början av 2021 och att ingen ytterligare ansökan behöver göras av föreningen.

Ni kan läsa mer om satsningen på RF:s hemsida, och via nedan PDF:er.  

Äldreidrotten kort sammanfattning av verksamhetsstödet
Mer information om stödet ”Verksamhetsstöd IF Idrott för äldre” 

Skribent: Theres Frifarare
Epost: Adressen Gömd

 sök projektstöd

  

 

Sverigelott Rosa band

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 Sverigekarta

 

 WDSF

WRRC

WADF

DSF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link