Hoppa till sidans innehåll

BURK- Barn och Ungdoms Rekryterings Konferens

05 DEC 2016 10:13
För femte året i rad har nu BURK genomförts, denna gång i Uppsala. Det var 17 klubbar och ett distrikt på plats
  • Uppdaterad: 05 DEC 2016 11:42

I fredagskväll samlades alla på Scandic Uplandia för att lyssna till Malin Aldal som tidigare jobbat på Upplands Ridsportförbund. Vi fick ta del av hur ridsporten jobbar med ungdomsengagemang och utbildningsstrukturer. Det var inspirerande att höra hur de fångar upp potentiella ledare i tidig ålder.
Lördagen handlade mycket om Riksidrottsförbundet och Danssportförbundets riktlinjer, Dansen vill och Anvisningar för barn och ungdomsidrott. Vad alla föreningar har att förhålla sig till när vi jobbar med barn och unga.
Kartläggningen som Danssportförbundet har gjort kopplad till hur vi ska använda idrottslyftsmedel presenterades. Föreningarna fick delta i hur det kan paketeras till 2017. Det var mycket grupparbeten och alla fick verkligen dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper till varandra.

Sista dagen på konferensen ägnades åt barndanskonceptet där. Vi genomförde en utbildning i miniformat för att deltagarna skulle gå en inblick i hur utbildningen skulle kunna vara upplagd. En plattformutbildare var på plats och drog några delar ur innehållet i Plattformen och Linnea Larsson genomförde en praktisk del där deltagarna fick testa på att vara 4 åringar åka på den magiska mattan och snurra runt i rymden. Här blev det definitivt mycket skratt.

När konferensen var slut var alla väldigt nöjda och trötta efter intensiva dagar med mycket prat och skratt.

Allt som gjordes under konferensen kommer nu att sammanställas och läggas ut på hemsida och på facebook-sidan ”Danssport-Barn och Ungdomsverksamhet” och det kommer ske ett utskick till de som var på konferense.Tusen tack för denna konferens, hoppas vi blir ännu fler nästa år.

/Angelica Källström

Skribent: Angelica Källström

 sök projektstöd

  

 

Sverigelott Rosa band

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 Sverigekarta

 

 WDSF

WRRC

WADF

DSF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link