Hoppa till sidans innehåll

VM GUUULD

18 OKT 2017 14:24
Det jublades lite var stans i danssverige när det blev klart att vi tagit VM-guld i Marseille. Det är värt att uppmärksamma. Visst är det fantastiskt roligt att svensk dans har så många talanger att vi kan ta guld, brons och ha ännu fler par i final
  • Skapad: 18 OKT 2017 14:24

Även om tävling inte är allt i vår dans så betyder just tävling oerhört mycket för vår idrott och även för alla andra idrotter. Vi behöver spänningsmomentet och vi behöver tillfällen då man jämför sig både i sin egen utveckling och i förhållande till andra. Och det bästa av allt är att vi kommit ganska långt i att utveckla tävlingar för alla så att de flesta kan tävla på sin ambitionsnivå. Vi vill ju också att DSF tävlingar ska sätta dansaren i fokus så att man får dansa mycket på varje tävling. Och vi vill ha publik som är nöjda. Vi vill ha stämning i våra hallar och att vi stöttar varandra på golvet. Det gör vi bra. Även om vi tävlar mot varandra så är vi ändå medtävlande och har så mycket gemensamt inom dansen.

DSF har ca 100 tävlingar på ett år. Det är bra. Det betyder att vi har många föreningar som vill vara med och göra det möjligt för alla dansare att få tävla. Den senaste helgen hade vi tävlingar i gång. I Motala hade vi en erfaren arrangör som gjort tävlingar i många år och i Falköping en nybörjararrangör. Båda behövs verkligen. Och det är viktigt att vi har tävlingsorganisatörer som återkommer som arrangörer. Och att vi får in nya. Alla behövs. Och det kan vara stora tävlingar och det kan vara små. Alla behövs.

Sedan har vi problem i storstadsområdena när det gäller tillgänglighet till hallar. Det är inte något nytt fenomen men det begränsar möjligheterna avsevärt att ha många tävlingar just där. Här får vi tänka utanför ramarna för att hitta tävlingstillfällen för alla om det verkar blir färre tillfällen för några danser.

Sedan ett år tillbaka har vi fler danser i vår familj och det har varit spännande att följa resan. Det är ett fåtal personer som hängivet arbetat strukturerat för att få alla delar på plats. För nästan precis ett år sedan hade vi den första tävlingen i Disco och Hiphop. Då var det ett litet format. Vi hade i princip bara direktfinaler. Nu har vi blivit fler. Och dansarna kommer från egna led. Vi har många på väg upp i de högsta klasserna. Och nu är det inte direktfinal, nu är det uttagningar och kvartsfinaler som första heatomgång. Det är också värt att fira. Vi ser att alla åldrar vill tävla och vi möter det. Vi har Grand Senior i bugg nu. Dansa hela livet. Det är så det ska vara och på det kan vi krydda med lite internationella medaljer…. VM - GUUUULD

Skribent: Lena Arvidsson
Epost: This is a mailto link

 sök projektstöd

  

 

Sverigelott Rosa band

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 Sverigekarta

 

 WDSF

WRRC

WADF

DSF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link