Hoppa till sidans innehåll

Sverige tävlar i EM i Breaking

24 JUN 2021 09:52
Den 26 juni går EM i Breaking av stapeln i Ryssland. Europa och Ryssland står för motståndet. Sverige sätter hopp till de redan mångfaldigt prisbelönta breakarna b-boy Robin Johansson och b-boy Robin Leo.
  • Skapad: 24 JUN 2021 09:52

Sammanlagt har de mer än 39 års erfarenhet av att utveckla sin tolkning av dansstilen och med gedigna meritlistor satsar de på pallplats i EM. De försvarar Sveriges färger i grenen Battle 1 vs 1.

I december 2020, annonserade Svenska Danssportförbundet att Internationella Olympiska Kommittèn godkänt Breaking som ny gren i OS i Paris 2024. Förbundet påbörjade då arbete med att hitta Sveriges främsta breakare, för att inkludera dansstilen i förbundet och möjliggöra deltagande i OS.

Danssportförbundets idrottsutvecklare, Oskar Johansson Quartieri, ser positivt på danssportens utveckling i Sverige. Att Svenska Danssportförbundet kan inkludera Breaking till den befintliga listan över dansstilar är stort.

Robin “Rubbish” Johansson, 32, bor i Stockholm och tränar Breaking 5 dagar i veckan. Robin tävlar både internationell och nationellt. Meritlistan är imponerande, sedan tävlingsandan slog till 2007. 6 SM guld med Breaking-Communityn Grounded, 2 SM guld med gruppen Stockholm City Rockers, 2 segrar i svenska tävlingen Redbull BC One.

Robin Leo, 26, bor i Uppsala och tränar Breaking 6 dagar i veckan. Internationella och nationella tävlingar finns även på Robins meritlista. Powermove SM, Semi final kids battle IBE, 2 Top 16 Nordic break league, för att nämna några.

Breaking är idag en världsdans som främst yngre generationer fokuserar på. Breaking är en inkluderande dansstil, som står med ett ben i kulturen och det andra i idrottsvärlden.

Utvecklingspotentialen inom Breaking är stor i Sverige. Förbundet ser nu över möjligheterna att genomföra fler tävlingar och därmed inspirera fler dansare att utvecklas inom Breaking.

Den 26 juni ger Robin och Robin allt för att sätta Sverige på den internationella Breaking-kartan!

Skribent: Theres Frifarare
E-post: Adressen Gömd

 

sök projektstöd

  Skärmavbild 2021-04-17 kl. 10.16.28.png

 

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

Sverigekarta

 

WDSF

WRRC

WADF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link