Hoppa till sidans innehåll

Svenska Danssportförbundet söker en idrottsutvecklare

08 APR 2020 10:52
Svenska Danssportförbundet är inne i en expansiv fas inom många områden. Nu söker vi en idrottsutvecklare.
  • Uppdaterad: 08 APR 2020 10:52

Den övergripande uppgiften blir att arbeta för att vår verksamhet ska genomsyras av danssportens värdegrund och prioriteringar samt ska främja att svensk danssport utvecklas i överensstämmelse med idrottens mål och inriktning (RF:s riktlinjer Strategi 2025). För att lyckas i rollen, måste du skapa goda relationer med Riksidrottsförbundet (RF), med våra verksamhetsområden (VO), föreningar och självklart också våra dansare.

Vilka är vi?
Svenska Danssportförbundet (DSF) är ett specialidrottsförbund (SF) och del av RF och den svenska idrottsrörelsen. Idag har vi 160 föreningar med 36 000 medlemmar som är representerade i alla åldrar. Vi är idag fyra anställda som sitter i fina lokaler tillsammans med RF, SISU och 35 andra SF i Idrottens Hus vid Skanstull i Stockholm. 

Uppdraget
Att utveckla och införa en utvecklingsplan inom vårt förbund. Detta innebär att ansvara för att ta fram stöddokument, modeller, utbildningsstrukturer och strategier för idrottsutveckling, både inom förbundet och på föreningsnivå.

Vidare kommer du att vara en viktig resurs och koordinator i att skapa goda förutsättningar för vår elitverksamhet, Team Sweden, för dansare och ledare, där du kommer att koordinera och driva frågor som rör träningslära, fysiologi, nutrition, idrottspsykologi samt tränings- och tävlingsplanering och samverkan mellan de olika dansgrenarna. Arbetet innebär inte ett direkt ansvar för det dagliga genomförandet av elitverksamheten, utan om att samordna, organisera och utveckla för att skapa goda förutsättningar för både aktiv- och tränarutbildning.

Som idrottsutvecklare har du ett helhetsansvar, som innefattar ledning av vissa projekt inom verksamheten och att vara med och utveckla olika områden kopplat till idrottsutveckling. 

Tjänsten är ny. Du kommer att rapportera till vår generalsekreterare.

Erfarenhet
Vi söker dig som har kunskap inom idrottens organisation, föreningsverksamhet och en god inblick i danssport. En akademisk bakgrund och kunskaper inom området idrottsvetenskap är meriterande, med erfarenhet av förenngsverksamhet och projektledning.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen ska du vara strukturerad och drivande samt ha en bra samarbetsförmåga. Övriga viktiga färdigheter är nytänkande, engagemang och social förmåga. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt ha god kunskap i Office365.

Om tjänsten
Tjänsten är en tllsvidareanställning på 100 %, med provanställning i sex månader. Lönen är fast månadslön. Kollektivavtal finns med Arbetsgivaralliansen, bransch-avtal Idrott.
Arbetet utgår från kansliet i Stockholm.

På vår arbetsplats eftersträvar vi jämställdhet och mångfald och vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Urval och intervjuer sker löpande, start enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten, kontakta vår generalsekreterare Angelica Källström, This is a mailto link, tfn 08-699 65 31.
Ange även löneanspråk i ansökan.

Verkar detta vara en spännande och intressant utmaning för dig? Vi ser gärna att du skickar din ansökan med innehållande CV och ett personligt brev till This is a mailto link senast den 4 maj 2020.
För att vi ska kunna administrera denna rekrytering, kommer dina uppgifter att sparas så länge som rekryteringsprocessen pågår. Därefter kommer dina ansökningshandlingar och kontaktuppgifter att raderas.

Skribent: Alexandra di Zazzo
E-post: Adressen Gömd

 

sök projektstöd

Sverigekarta

  Skärmavbild 2021-04-17 kl. 10.16.28.png

 

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 

WDSF

WRRC

WADF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link