Hoppa till sidans innehåll

Barn och ungdomsperspektivet i DSFs verksamhet

17 FEB 2015 14:03
Idag kör vi igång. Jag träffar projektledare Linnea Larsson (SISU/DSF) tillsammans med delprojektledare Frida Lundström som också är FYS-ansvarig i DSF.
  • Skapad: 17 FEB 2015 14:03

Nu ska vi (de) på riktigt börja jobba med ett av de projekt DSF fått stimulansbidragspengar till: "Barn och Ungdomsperspektivet i DSFs verksamhet".
Arbetet pågår hela 2015.

  • Vi ska ta fram koncepten för barndans motsvarande det vi nu har arbetsnamnen ”Skuttis och Rocka Loss” för. Idéer, tankar, beprövade metoder finns runt om i vårt land.
  • Vi ser över tränar/ledarutbildningen för de som leder barnverksamhet. Vi har idag en modell men vi behöver sannolikt finjustera lite innan vi kan gå hela vägen med certifierade barnledare.
  • Vi fortsätter arbetet eller rättare sagt ökar fokus på arbetet med att utveckla tävlingar för barn t o m 12 år genom att flytta ansvaret för att driva frågan till projektet. Vi har sedan hösten 2010 när vi började med tävlingssystemet N och R sett att vi bör hitta ytterligare varianter på tävlingsupplägg för barn. Många föreningar och distrikt har gjort riktigt bra tävlingar för barn och ungdom och allt som är bra ska vi ta fasta på och lyfta fram. Vi kommer sannolikt också att se över någon form av nivågruppering med svårighetsgrad som är valbar lite högre upp i ”barnåldrarna”. En lågstadieelev läser inte samma böcker som en mellanstadieelev t ex om man börjat läsa på lågstadiet vill säga…
  • Kravprofilen för de första stegen i utvecklingsmodellen ska sättas på plats samtidigt som vi gör koncepten. 

Arbetet grundar sig på allt annat jobb vi gjort de senaste fem åren i form av Dansen vill och Utvecklingsmodellen.
Arbetet från BURK (Barn- och Ungdomsrekryteringskonferenserna) kommer att tas tillvara. Mycket bra erfarenheter från tränare/ledare/föreningar/distrikt.
Vi tar hjälp av SISU, RF och en andra idrotter. Vi pratar vidare med de tränare och ledare som visat intresse. VO Dans kommer att bli involverade, VO Utbildning är med på ett hörn, föreningar kommer att bli inbjuda till utvecklingsträffar mm.

Jag hoppas alla vill vara med och bidra till att vi ska få en hållbar idrott som startar i en sund barnverksamhet.

Och om ni kommer till Förbundsmötet får ni nog höra tjejerna prata mer om vad och hur de jobbar.

Skribent: Lena Arvidsson

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link