Hoppa till sidans innehåll

Dörren kunde öppnas för ett år sedan och nu gör vi verklighet av möjligheten.

11 MAJ 2016 15:21
Allt sedan första dagen jag började arbeta i förbundsstyrelsen har vi haft en punkt på agendan som inte riktigt blivit mer än en punkt på agendan - Rekrytera dansare genom att öppna för andra danser.
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2016 15:23

Med andra danser har vi pratat om danser som attraherar unga dansare, danser som gör att framförallt tjejer men givetvis också killar utan partner ska kunna dansa. De danser som framförallt varit i tankarna är Disco och Hiphop.

Trevare och sporadiska insatser har gjorts genom åren. Vi har idag ett antal föreningar som har Disco, Hiphop och Street på träningsprogrammet. Årets förening 2015 har Street Hop. En blandning men med de ingredienser många föreningar runt om i landet vill ha och många dansare letar efter.

Förra året tog World Dance Sport Federation (WDSF) beslut om att ta in ett antal nya danser, bland annat de vi pratar om nu men också stepp, balett, folkdans och mycket mer. Så nu kan vi börja med WDSF i ryggen.

Vi har tidigare tagit in nya danser. Den här gången gör vi lite annorlunda. Vi ska se till att vi har en grundstruktur för alla de delar som behövs för att vi som förbund ska kunna administrera dansen fullt ut. Vi ska ha strukturer för utbildning, tävling, funktionärer och inte minst klara regelverk. Och där börjar vi vara nu.

Från hösten kan alla som vill kunna lära sig dansa – om än i liten skala. Alla som vill gå en grundläggande tränarutbildning kommer att kunna göra det. Och vi kommer att ha tävling. Mer information kommer inom kort på Danssport.se.

Bara för att vi börjar med så kallade singeldanser minskar inte fokus på pardansen på något sätt. Vi tar bara steget längre för tillväxt och danssportens bästa. Vi är ju till för alla som dansar socialt, motionsdansar och/eller tävlar oavsett konstellation.

Vi ser fram emot en höst med många spännande aktiviteter.

Och då måste jag och kollegorna i förbundsstyrelsen också tacka alla föreningar som var med och utvecklade förbundet under förbundsmötet.  Vilket engagemang ni jobbade med! Angelica sitter med analysen av all input ni gett och ni kommer att få veta mer. Och kom ihåg att svara på enkäten om ”föreningsanalysen”. Ert bidrag är viktigt i den fortsatta dialogen som vi kommer att ha med alla föreningar som vill under hösten.

Dörren står på glänt mot en spännande framtid i vår idrott – dansen.Skribent: Lena Arvidsson

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link