Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har Ordet, dec-09

22 DEC 2009 10:45
Dansåret 2009 går mot sitt slut. Ur mitt perspektiv har det varit ett bra år både för sporten och för mig själv. Verksamheten inom förbundet börjar hitta sina former och vi kan börja se resultat av arbetet. Det kanske tar ett tag innan det märks på tävlingsgolv och ute i föreningar men jag är övertygad om att det kommer att märkas lite mer under nästa år.
  • Skapad: 22 DEC 2009 10:45

Vi har kommit i mål med mycket, det finns frågor som ligger och mal i papperskvarnarna och frågor som inte fått någon lösning än. Det är mer formalia (regelverk) som måste följas än jag trodde innan jag började arbeta med förbundsfrågor och det är fortfarande så att vi tar vår fritid till att jobba med danssporten. Det är ingen ursäkt men det är i alla fall en förklaring till alla som vill att allt ska ske på en dag.

Några tycker att vi går för fort fram och några tycker att det inte händer något. Det finns nog lika många åsikter som det finns medlemmar. Det förbundsstyrelsen försöker göra är att se till att vi följer förbundsmötets beslut om inriktning på verksamheten under året. Av de punkter som styrelsen fick uppdrag att arbeta med så har vi kommit en bra bit på väg. På BRR sidan vet jag att de diskuterar utveckling av tävlingsformer, elitsatsningen har fått ny struktur och från årsskiftet har Tiodansen en egen förbundskapten. Former för utbildning av tränare och domare inom Tiodansen har kommit en bit på väg också. På Line Dance området känns det som verksamhetsområdet har kommit igång under senare delen av året. Summerat känns det bra.

Arbetet med administrativ utveckling går framåt med de små stegens principer men det går framåt vilket är viktigast. Vi har börjat jobba med frågor som rör vårt internationella engagemang och vi jobbar hårt med budget inför kommande verksamhetsår.

På Förbundsmötet i april räknar jag med att vi tillsammans diskuterar vidare om förbundets framtid och inriktning. Vi har som långsiktigt mål att växa och i dagsläget har vi en gemensam utmaning med rekrytering av nya dansare, framförallt barn- och ungdom, som en stor uppgift. Hur ska vi få fler barn- och ungdomar att komma till dansen – det är ju kul att dansa!

Det är inte bara kul att dansa, det är härligt att se dans. Som ordförande i förbundet har jag förmånen att få vara med på mästerskapstävlingar. I år har jag hunnit med SM BRR, VM BRR i Växjö, SM Standard och LAG-SM BRR. Att få vara mitt bland dansare som tillhör den främsta föreningseliten och i vissa fall även världseliten ger en energikick. Om det har varit mycket arbetet innan så känns det alltid otroligt härligt och inspirerande efter att ha varit i en tävlingshall. Något som värmer och gör mig glad är också att vara på en tävling där de allra nyaste nybörjarna tar sina första steg på dansgolvet. Det ger mig energi att ta tag i nästa fråga.

Nästa fråga är att ta tag i julfirandet, just nu har vi en sagovinter så jag önskar alla er som jobbar för danssporten

En God Jul och Ett Gott Nytt År


Lena Arvidsson
Ordförande

Skribent: Lena Arvidsson

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link