Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har Ordet, dec-10

01 DEC 2010 08:34
Snö och kyla, terminen går mot sitt slut. Jag förstår inte hur fort det här året har gått, almanackan för 2010 är inte helt uppdaterad och snart det dags för 2011.
  • Skapad: 01 DEC 2010 08:34

Lena ArvidssonDet har varit ett år fullt av utvecklingsarbete. Ur förbundsperspektiv jobbade vi förra året på att få igång verksamheten i alla verksamhetsområde. Nu har det kommit igång, givetvis med olika intensitet och hastighet men det är utvecklingsarbete. I år har vi satsat mer på samarbete mellan FS och VO. Vi har träffats, gett varandra insikter och åsikter och nu känns det som vi är ett förbundsteam som hjälps åt att utveckla danssporten framåt med den prioritering som getts av Förbundsmötet. 

Det jag förmodar märkts mest utåt är BRR nya tävlingssystem. Det började med funderingar på hur vi ska kunna rekrytera nya till dansen och BRR hittade ett verktyg för att ta hand om nyrekryteringar. Det som också märkts utåt är att arbetet med vår administrativa utveckling tagit ytterligare ett steg. Under hösten har all tävlingsanmälan för BRR börjat köras i Swingweb och nu är licenshanteringen på gång.

När det gäller arbetet i våra verksamhetsområden har BRR har fokuserat på nytt tävlingssystem. Det har gett draghjälp åt Distrikt. Jag tror nästan alla distrikt haft möten under hösten. Nu gäller det att engagemanget fortsätter så vi får distrikt med stor verksamhet. Elit har haft ett otroligt år. En stor verksamhet om enbart vi tittar på siffror. Sju grenar med 40 par i elittrupperna, 23 mästerskapstävlingar, flera grenspecifika läger och nu har vi äntligen haft ett gemensamt läger för våra dansare på Bosön. Sammanfattningsvis kan jag säga att det händer mycket inom VO Elit hela tiden.

VO Juridik har börjat beta av en lång "att göra"-lista, fler saker börja falla på plats. Info/pr har fokuserat på struktur i arbetet och förbereder en spännande utveckling inför 2011 som jag inte vill avslöja riktigt än. VO Tio går som en klocka, inte lika mycket utbildning som sades i början av året men nu är det utlovat som högsta prioritet till nästa år. LD har utmaningar och jobbar på med det som är socialdans och information till föreningar för att få nya medlemmar till förbundet.

De uppgifter ni gav oss på Förbundsmötet har vi jobbat med och det är vår uppgift. Vi har arbetat med rekryteringsfrågan och jag upplever att alla föreningar vrider och vänder på tankar och idéer. Det är inget fel på kreativiteten runt om i landet. Vi har fortsatt satsat på elitverksamheten, vi har jobbat intensivt med att utveckla tävlingsverksamheten. Utbildningsfrågan inom Tiodansen har gått framåt, inte så mycket som önskat men ändå och Line Dance som kommitté har fått fler ledamöter.

Vi har kommit långt med frågor som rör vårt internationella engagemang och vi jobbar hårt med budget inför kommande verksamhetsår. 2011 kommer att bli investeringsår när vi satsar på att föreningarna ska kunna arrangera fler tävlingar på ett enkelt sätt. Det betyder mindre pengar in till förbundet och mer kvar i föreningarna.

Tillsammans har vi också pratat mycket om att möta barn- och ungdomar på deras nivå och med deras förutsättningar. Det ska vara kul och roligt att träna och de ska vilja dansa livet ut. Det nya systemet tar hänsyn till det. Mer om hur vi ska arbeta med att utveckla oss som idrottsrörelse och gå från barndansare till elitdansare kommer. Än så länge sitter vi på kammaren, vi går på utbildningar, vi funderar och vi kommer att ha en utvecklingstrappa och en gjord kravanalys när arbetet är klart.

På Förbundsmötet i april räknar jag med att vi tillsammans diskuterar vidare om förbundets framtid och inriktning. Vi har som långsiktigt mål tillväxt och utveckling. Rekrytering av nya dansare står högt på dagordningen.

Tack alla ni som lägger många timmar på att jobba med vår idrott – danssport!


Lena Arvidsson
Ordförande

Skribent: Ordförande

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link