Hoppa till sidans innehåll

Halvlek

03 DEC 2013 14:47
Jodå, även jag lyssnade på fotbollen den där kvällen när det skulle avgöras om ”vi” skulle få vara med i VM. Nu gick det inte som vi hade hoppats men för min del var jag ändå ganska nöjd. Jag satt i bilen och var på väg mellan Härnösand och Sundsvall
  • Uppdaterad: 28 JAN 2015 12:32

Dialogträffarna är intressanta, inte minst för min del. Vi pratar om vad Danssporten vill, eller kanske än mer förtydligat vad förbundet vill med dansen, hur vi ska utveckla vår idrott och vad en förening ska tänka på när de har dans på programmet. Jag får höra många bra saker från vårt avlånga land och jag kommer att ta med mig en hel del i det fortsatta arbetet för att jobba mot visionen DSF – för all motions- och tävlingsdans.

Det är för tidigt att analysera och dra slutsatser från träffarna och jag har nästan hälften kvar att göra. Men trenderna så här långt är det vi sett tidigare, mindre tävling, mer motion, minskad barn- och ungdomsverksamhet. Att många föreningar inte längre har kraft och ork att hålla på med barn-och ungdomsverksamhet, det har vi både sett och förstått men nu får jag höra mer om varför. Och det måste vi som förbund hitta ett bra botemedel för. Satsningen på dans på fritids och i skolor under 2014 är ett litet led i det men det räcker inte. Rekrytering, utbildning och barn- och ungdomskonferensen är några verktyg men vi behöver göra mer och framförallt börja göra det som vi vill i Dansen vill.

Jag blir bara mer övertygad om att vi valt helt rätt väg desto fler jag möter under träffarna. Att vi också har en motionsverksamhet som är stor inom förbundet vet vi men vi har inte lyckats stötta alla dessa föreningar som håller på med motionsdans för vuxna så mycket som vi borde. Alla idrotter brottas med arvet att de kommer från” tävling” och mycket av verksamheten kretsar runt det. Vi har en idrott som kan utövas av alla och vi kan faktiskt dansa hela livet – och det ska vi jobba vidare för. Tävling är en stor del av mångas idrottutövande men som sagt, långt ifrån för alla. Vi ska fortsätta utveckla tävlingsformat så att det passar vår idrott på bästa sätt. Vi ska ju möta individen där den befinner sig i sin utveckling, i förhållande till vilja och ambitionsnivå. Då lever vi Dansen vill.

Skribent: Lena Arvidsson

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link