Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har Ordet, feb-11

18 FEB 2011 12:20
Information är svårt, kommunikation är svårare.
  • Skapad: 18 FEB 2011 12:20

Lena ArvidssonFör en vecka sedan blev jag uppringd av en lokaltidning.
De har ett stående inslag kallat ”Hur är läget-intervju” med olika personer. Turen hade kommit till ordföranden i Svenska Danssportförbundet som lämpligt råkar bo inom tidningens spridningsområde.
Det var de vanliga frågorna: Hur länge har du varit ordförande? Varför vill du vara ordförande? Vad har du åstadkommit som ordförande, något du är särskilt nöjd över? Hur länge ska du fortsätta som ordförande? Jag stod och valde bland tomaterna i grönsaksdisken på Ica när reportern ringde och jag gjorde mitt yttersta för att klart, tydligt, kortfattat och enkelt få budskapet att gå fram.

Resultatet blev inte riktigt som jag tänkt.

Exempel 1: Något jag är nöjd över? Jag svarar: ”En tydligare elitsatsning”. I tryck blev det: ”En tidigare elitsatsning”. Helt bakvänt alltså.
Vi vill inte elitinrikta i för tidig ålder. Utveckling av elitidrottare ska ske med omsorg, på ett strukturerat sätt och möta varje individ där de befinner sig i sin utveckling – inte tidigare…

Exempel 2: Hur länge ska du fortsätta som ordförande? Lenas svar: ”Jag avgår varje år och det är medlemmarna som väljer ordförande”. I tryck: ”Styrelsen väljer ordförande…”.

Har inte ringt tillbaka till reportern och erbjudit en introduktion i föreningslära, ideell verksamhet och föreningsdemokrati, borde kanske gjort det.

Alla föreningsaktiva vet lyckligtvis vad föreningsdemokrati innebär. Och just nu är det högtryck i landets alla föreningar och distrikt just på området föreningsdemokrati. Årsmöten planeras och genomförs och medlemmarna får säga sitt.

Jag hoppas att alla vill säga sitt och vara med i påverkansprocessen. Vi har en självklar grund inom idrottsrörelsen och DSF och en helt annan förutsättning när det gäller demokratiprocessen jämfört med den önskan om yttrandefrihet och demokrati vi upplever i Tunisien, Egypten, Jemen, Bahrain, Iran och Jordanien. Vi kan yttra oss, vi kan rösta och vi kan ge uttryck för det vi vill.

Jag hoppas på många deltagare på alla årsmöten runt om i landet och på DSF eget högsta demokratiska forum, Förbundsmötet. Och kom ihåg att lyssna på varandra, kommunikation är svårt, inte bara när man pratar med tidningar.

 

Gör din röst hörd – för danssportens bästa.

Skribent: Thomas Claesson

 

sök projektstöd

Sverigekarta

  Skärmavbild 2021-04-17 kl. 10.16.28.png

 

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 

WDSF

WRRC

WADF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link