Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har Ordet, sep -11

12 SEP 2011 14:16

Lite korta nyheter om vad som är på gång efter Danssportförbundets styrelsesammanträde 3-4 september.

  • Skapad: 12 SEP 2011 14:16

Lena ArvidssonVi har nu kommit så långt med våra webb-sändningar att vi lämnat teststadiet. Från och med september har vi ett långsiktigt avtal med webb-TV leverantören och vi hoppas på många bra sändningar framöver. Närmast i tur blir en dubbelsändning lördag 24 september. Då genomförs det på BRR-sidan i Karlstad VM i Bugg, EM i Boogie Woogie och en världscup i Lindy Hop. Från Göteborg kan vi samtidigt under både lördag och söndag njuta av tävlingarna från WDSF International Open med latin lördag och standard söndag.

 

Styrelsen arbetade också med förslag på tankar om nytt utbildningssystem som lämnats av VO BRR. Syftet med ett nytt system är att i DSF regi kunna genomföra fler utbildningar. Utbildningarna ska hålla hög kvalitet. Vi ska kunna ge utbildning till funktionärer, ledare och tränare och vi ska också ha engagerade och duktiga utbildare. Arbetet är inte klart men definitivt påbörjat och det lovar gott inför framtiden.

 

Några förändringar inom våra verksamhetsområden som också behandlades. Från och med 8 september kommer VO Ordförande Christofer Elghorn tillsammans med ledamöterna Tomas Ölvebring och Susanne Gyllander att efter eget önskemål lämna sina uppdrag inom verksamhetsområdet. Monica Westin tar uppdraget som tf VO ordförande BRR samtidigt som Monica arbetar vidare i förbundsstyrelsen. Inom VO Distrikt har det också skett några förändringar. Susanne Jörgensen har bett att få kliva av och Camilla Karlsson tar vid. Inger Libell har samtidigt förordnats in som ny ledamot i VO Distrikt. I Info/PR har Lars Reuterberg entledigats från sin ledamotsroll. Han kommer att vara kvar som adjungerad.

 

Det gamla ungdomsrådet finns inte längre utan vi arbetar med tankar om en aktivas kommitté som samlar dansare så att de kan ge sin syn på vår tävlingsverksamhet. Arbetet är i sin linda men det känns som vi är på rätt väg.

 

Ekonomi och sponsringsfrågor tog en stor del av mötet. Vi har ett kärvt ekonomiskt läge och vi vill göra så mycket för våra dansare och för danssportens bästa. Under hösten lär vi ha kommit en bra bit framåt när det gäller att välja modell för att hitta lämpliga samarbetspartners för sponsring men det är inte samma sak som att verkligen hitta dem. Det kommer att krävas ännu mer arbete innan målgång och det känns jättespännande.

 

Parallellt med styrelsemötet pågick Distriktskonferensen där samtliga distrikt mycket glädjande var representerade. En liten stunds diskussion tillsammans med dem hann styrelsen också med. Vad som hände på den konferensen i övrigt får VO Distrikt själva berätta.

 

Vi i hela DSF vill givetvis tacka alla som nu avgår från sina uppdrag. Ni har lagt ned oändligt många timmar med ett fantasiskt engagemang för att utveckla vår idrott – TACK!

 

Lena Arvidsson

ordförande

Skribent: Lena Arvidsson, ordförande DSF

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link