Hoppa till sidans innehåll

Upptakt 2018

18 JAN 2018 15:02
Samverkan över dansgränser, mötesplatser, utveckling och inte minst ha trevligt tillsammans. Så kan arbetet som gjordes förra helgen sammanfattas. En rejäl upptakt inför tävlings- och utbildningsäsongen 2018.
  • Skapad: 18 JAN 2018 15:02

I några år har Svenska Danssportförbundet (DSF) arbetat med att just skapa en mötesplats för domare och andra ideella ledare för att få en bra start på året och nu var det dags igen.

 

Syftet med mötesplatsen är att träffas, utbildas och utvecklas i olika perspektiv, helt enkelt gå takt med varandra och skapa en gemensam plattform för vårt gemensamma arbete. Den här gången samlades domare, kommittéledamöter och referensgruppspersoner från BRR-grenar, Disco och Hiphop och Tiodans.  Nu är fler utbildade och än mer motiverade att möta förningar och tävlande runt om i landet. Nedan några axplock från aktiviteterna.

 

Från årets BRR- domarseminarium har vi fått följande rapport:

Årets domarseminarium gick in i fortbildningens tecken. Fokus låg på att skapa former för utveckling och förkovran för landets domare och aspiranter under hela det kommande året. En stor del av seminarietiden ägnades åt diskussioner i mindre grupper, dels när det gäller hur domare och aspiranter kan samverka för att bli bättre, dels genom att se videoklipp från gamla tävlingar och resonera runt värderings- och bedömningsfrågor. Vid några moment hade de mer erfarna domarna i uppdrag att tala om företeelser som de uppfattar som viktiga när det gäller att bedöma och analysera dans. Seminariet präglades av öppenhet och lyhördhet i diskussionerna och kommer förhoppningsvis att leda till en fortsatt förbättring av Sveriges BRR-domare. 25 domare och tio domaraspiranter deltog under helgen. 

 

Referensgruppen för tiodansfrågor rapporterar följande:

Under lördagen träffade ledamöter ur DSFs utbildningskommitté, Ann Stålhammar och Anna-Lena Holgersson, referensgruppen för tiodansfrågor bestående av Cecilia Lazar, Rolf Lindberg och Claus Wodstrup. Även Per Palmgren ingår i referensgruppen man han var förhindrad att delta vid detta möte. Mötet diskuterade med stor framgång frågor kring kommande kursplaner för framför allt tränarutbildning för TIO-danstränare inom DSF. I anslutning till mötet fördes samtal med representant för Tekniska Kommittén, TEK gällande kommande samarbete kring domarutbildning och tränar/domarseminarium.

 

Disco och Hiphopens seminarium berättar så här om sina aktiviteter:

Lördagens domarseminarium med teori- och diskussionspass gavs för de som redan är DFS-domare eller som har en tidigare lång erfarenhet av att döma dans och som ska bli domare i DSF. Den här gången deltog åtta stycken. Alla domare ska igenom nålsögat och klara proven så dagen avslutades med att ytterligare tre av deltagarna med tidigare domarerfarenhet klarade proven och har nu fått sina domarnivåer inom DSF.

Söndagen var en introduktionsutbildning för fem helt nya domare utan tidigare bedömningserfarenhet. Innan de reste hem fick de göra teoriprovet med 60 frågor. Samtliga klarade provet galant och kommer nu att gå ut och sidodöma som aspiranter.

 

En lyckad helg. Hoppas att ni i alla föreningar också får en riktigt bra start 2018. Lycka till!

Lena Arvidsson

Skribent: DSF Kansli
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link