Hoppa till sidans innehåll

Tio år går fort

13 APR 2018 18:24
Efter tio år i Svenska Danssportförbundets styrelse lämnar jag ett av de mest stimulerande men också bland det mest utmanade uppdrag jag haft genom alla mina år.
  • Skapad: 13 APR 2018 18:24

Det är nu dags för någon annan att ta vid och föra svensk danssport framåt tillsammans med övrig idrott i strategi 2025.

Jag har inte längre den tid som hittills krävts för att göra ett bra jobb framöver. Vi har jobbat på att lägga om roller och framförallt arbetsfördelning, et kommer att ske så småningom men inte i den takt som jag sett önskvärd. 

Om jag ska summera tio fantastiska år så kan jag nog ganska stolt att säga att vi tillsammans i DSF kommit en bra bit på den resa som startades när vi antog vision 2020. Vi har arbetat med samverkan inom idrotten, vi har tydligare blivit en del av Riksidrottsförbundet, vi har tagit in nya danser som vi pratat om så länge och vi kan också se att de växer. Vårt internationella arbete och engagemang har också stärkts, helt enligt planen så vi som förbund kan vara nöjda att vi följt vår strategi och nått målen. Vi har arbetat med nationell och internationell evenemangstrategi där resultatet har blivit gemensamma SM med flera grenar samtidigt. Vi har fått bli en del av SM-veckan. Vi har en elitverksamhet som stöttar elitsatsande dansare. Genom vårt långsiktiga arbete med att utveckla förbund, modeller för idrottsutveckling, elitverksamhet och även vårt internationella arbete har vi visat att vi vill och kan och fått förtroende från RF som stöttat och gett oss stimulansbidrag. Pengar som har gått till riktade insatser för att stärka verksamheten. De har varit en del i strategiarbetet.

För två år sedan beslutade alla idrotter att vi behövde stärka idrotten och framförallt visa att vi har en verksamhet baserad på värden värda att lyfta fram. Därför har vi nu vår långsiktiga strategi 2025. Vi pratar om livslång idrottande, om idrott i föreningar, om att hitta nya sätt att träna och att tävla, att inkludera. Det fina med det här är att DSF redan förberett en hel del genom grundarbetet i vision 2020. Vi har Dansen Vill, vi har vår Utvecklingsmodell, vi har påbörjat arbete med hitta nya och andra sätt att träna och tävla men vi behöver göra mer.

Ett initiativ för att träna på annat sätt är Each One Teach One. Vi har fått bidrag från Framåtfonden som tror på vårt koncept. Det handlar om att ta vara på alla som kan dansa och att alla stöttar varandra och lär varandra. Vill ni vara en av föreningarna där vi jobbar med konceptet är ni hjärtligt välkomna att höra av er.

Föreningar och dansare, ni är förbundet. Därför skall och bör alla framtida initiativ stärka och underlätta för er att verka i vardagen. Och vi måste hitta fler mötesplatser för dialogen. Vi började med Föreningskonferens förra året. Jag tror starkt på att det är en väg framåt för att vi tillsammans ska stärka svensk dans ytterligare. Vi ska träffas, utbildas och utvecklas i olika perspektiv, helt enkelt gå takt med varandra och skapa en gemensam plattform för vårt gemensamma arbete.

Just nu ser jag fram emot en helg i föreningsdemokratins tecken. Vi har förbundsmöte. Efter det lämnar jag vidare klubban till en ny ordförande som jag önskar lycka till. Jag vill också tacka alla er föreningar, dansare, ledare och inte minst skjutsande föräldrar för det förtroende jag haft från er.  Lycka i er verksamhet.

/Lena Arvidsson

Skribent: DSF-kansli
E-post: Adressen Gömd

 

sök projektstöd

Sverigekarta

  Skärmavbild 2021-04-17 kl. 10.16.28.png

 

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 

WDSF

WRRC

WADF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link