Hoppa till sidans innehåll

Deltagande SM BRR 2019

11 MAR 2019 19:39
Även på SM kommer klasser utöver de enligt reglementet beskrivna att få delta. Ett särskilt tillägg till reglementet har fastställts.
  • Skapad: 11 MAR 2019 19:39

Enligt reglementet som gällt från 2017-09-15 är SM öppet för par/trior i B-klass eller högre. Liksom föregående år har Tekniska Kommittén inom BRR föreslagit att ytterligare klasser skall få delta. Förbundsstyrelsen fastställde detta 2019-02-05 och en nyhet har redan publicerats. Här är detaljerna.

Det särskilda tillägget ger C-klass i smala grenar möjlighet att delta på SM. "Smala grenar" definieras som de grenar/åldrar där antalet tävlande par/trior i de enligt reglementet SM-berättigade klasserna inte är fler än att de fyller en semifinal. Tillägget tillåter därför, förutom de ovan nämnda klasserna, också följande två grupper att delta:

  1. Par/trior i C-klass i Dubbelbugg, Rock'n'Roll och Lindy Hop samt åldersgruppen Junior i Boogie Woogie och Bugg.
  2. Par/trior som föregående år deltagit på SM även om de nu, efter åldersuppflyttning, tillhör C-klass.

För samtliga gäller enligt reglementet att man som par/trio måste genomfört minst tre tävlingar tillsammans i högre klass än R-klass sedan utgången av anmälningstiden för föregående SM. I grenar/åldrar där det krävs B-klass krävs alltså minst en tävling i B-klass, de övriga kan ha gjorts i C-klass.

Enligt tidigare förbundsstyrelsebeslut genomförs inte heller 2019 något URM. Enligt reglementet har par/trior i åldersgruppen Ungdom rätt att delta på JSM, men, också enligt tidigare beslut, med begränsningen att den äldsta deltagaren skall vara minst 13 år. Vi vädjar förstås till tränare och föräldrar att diskutera ungdomarnas deltagande utifrån säkerhet och Svensk Riksidrottsförbundets riktlinjer för ungdomsidrott.

Svenska Danssportförbundet, g.m.
Thomas Nilefalk, Tekniska Kommittén, BRR

Skribent: Thomas Nilefalk
E-post: Adressen Gömd

 

sök projektstöd

Sverigekarta

  Skärmavbild 2021-04-17 kl. 10.16.28.png

 

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 

WDSF

WRRC

WADF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link