Hoppa till sidans innehåll

Deltagande SM BRR 2020

17 DEC 2019 08:00
Även på SM 2020 kommer klasser utöver de enligt reglementet beskrivna att få delta. Ett särskilt tillägg till reglementet har fastställts.
  • Uppdaterad: 16 DEC 2019 22:39

Enligt reglementet som gällt från 2017-09-15 är SM öppet för par/trior i B-klass eller högre. Liksom föregående år har Tekniska Kommittén inom BRR föreslagit att ytterligare klasser skall få delta. Förbundsstyrelsen har fastställt en skrivning som kommer in i nästa utgåva av reglementet, men kommer att gälla för SM 2020 som ett särskilt tillägg. Här är detaljerna.

Det särskilda tillägget ger C-klass i smala grenar möjlighet att delta på SM. "Smala grenar" definieras som de grenar/åldrar där antalet tävlande par/trior i de enligt reglementet SM-berättigade klasserna inte är fler vid årets början än att de fyller en semifinal. Exakt vilka klasser som detta gäller kommer alltså att meddelas efter 1 januari 2020.

För samtliga gäller som vanligt enligt reglementet att man för att få anmäla sig till SM som par/trio måste ha genomfört minst tre tävlingar tillsammans i högre klass än R-klass sedan utgången av anmälningstiden för föregående SM. I grenar/åldrar där det krävs B-klass krävs alltså minst en tävling i B-klass, de övriga kan ha gjorts i C-klass.

Enligt tidigare förbundsstyrelsebeslut genomförs inte heller 2020 något URM. Enligt reglementet har par/trior i åldersgruppen Ungdom rätt att delta på JSM, men, också enligt tidigare beslut, med begränsningen att den äldsta deltagaren skall vara minst 13 år. Vi vädjar förstås till tränare och föräldrar att diskutera ungdomarnas deltagande utifrån säkerhet och Svensk Riksidrottsförbundets riktlinjer för ungdomsidrott.

Svenska Danssportförbundet, g.m.
Thomas Nilefalk, Tekniska arbetsgruppen BRR

Den exakta skrivningen för reglementesändringen kommer ser ut så här (borttaget och tillagt) :

B4.2 Mästerskapstävlingar

B4.2.1 Nationella Mästerskap

Nationellt mästerskap arrangeras för att kora Svensk Mästare, Svensk Juniormästare, Svensk Ungdomsmästare och Svensk Mästare 35+ i respektive BRR-gren. Mästerskapen är öppna för par/trior i klasserna S, A och B-klass i aktuell åldersgrupp enligt nedan. Om de två högst öppna klasserna av S, A och B-klass i respektive åldersgrupp och gren består av 50 par/trior eller fler i respektive Mästerskap, kan DSF besluta att endast par/trio i dessa klasser rätt att delta. Även C-klass får delta på nationellt mästerskap om antalet aktiva par/trior i klasserna S, A och B enligt dans.se den 1/1 året för SM är 12 eller färre.

Tävlingen om Svenskt Mästerskap är öppen för par/trio tillhörande åldersgrupperna Vuxna och 35+. Par/trio i Junior klass A har rätt att delta i tävlingen om Svenskt Mästerskap, detta gäller dock inte i grenar där fri akrobatik är tillåten. Svensk Mästare blir den som vinner i tävlingen om Svenskt Mästerskap.

Tävlingen om Svenskt Juniormästerskap är öppen för par/trio tillhörande åldersgrupperna Junior och Ungdom högsta öppna klass om äldste partnern fyller minst 13 under kalenderåret. Svensk Juniormästare blir den som vinner i tävlingen om Svenskt Juniormästerskap.

Tävlingen om Svenskt Ungdomsmästerskap är öppen för par/trio som enligt åldersreglerna är Ungdom. Svensk Ungdomsmästare blir den som vinner tävlingen om Svenskt Ungdomsmästerskap

Skribent: Thomas Nilefalk
E-post: Adressen Gömd

 

sök projektstöd

Sverigekarta

  

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 

WDSF

WRRC

WADF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link