Hoppa till sidans innehåll

Införande av C-klass BRR

20 JUN 2017 20:36
Den mest genomgripande förändringen i reglementesuppdateringen 2017-09-15 är införande av en C-klass inom BRR. Här följer en beskrivning av hur den kommer att fungera.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2017 22:58

C-klasserna ligger en nivå under motsvarande B-klass. (Se TRR B6.2.) C-klasserna är N-klasser, dvs. det krävs höglicens, men de kommer att finnas på både N- och R-tävlingar.

Steget upp från R-klass till C är frivilligt, med samma rekommendationer som tidigare gällt för flytt från R-klass, dvs. samråd med tränare rekommenderas. Eftersom C-klasserna finns med även på R-tävlingar kan de tävlande fortsätta att tävla i samma miljöer som tidigare. Vid lågt deltagarantal slås C-klasserna då ihop med lämplig R-klass.

När C-klasserna deltar på N-tävlingar och har lågt deltagarantal slås de ihop med lämplig B-klass, i första hand inom regelgrupperna, på vanligt sätt.

C-klasserna kommer till att börja med att fyllas via den frivilliga flytten från R-klasserna.

På detta sätt kan tävlande på väg upp i någon mån välja sin egen utmaning och steget till N-klasserna blir inte lika dramatiskt som hittills varit fallet. R-tävlingar kan fortfarande hållas små, enkla och nära, genom valet av klasser och grenar.

I C-klassen utdelas Uppflyttningspoäng och paren flyttas till B efter minst 6 UP, men senast vid 15 UP efter eget val. På det sättet kan vistelsen i C-klass också i viss utsträckning regleras av paret själva. Vid sammanslagning med R-klass delas förstås UP bara ut till de par som startar i C-klass.

Dispenser från regeln "Dansare som dansat i högre klass än R-klass får ej starta i R-klass" kommer inte att medges efter att C-klassen införts. Dansare som "vill börja om med ny partner" startar i C-klass.

I samband med detta kommer förstås ett antal C-klasser att öppnas, men också några som tidigare inte varit öppna (G = Grand Senior):

Bugg: BGR, BGC, B35C, BVC, BJC, BUC
Boogie Woogie: BWGR, BW35C, BWVC, BWJC, BWUC
Dubbelbugg: DB35R, DBVC, DBJC, DBUC
Lindy Hop: LH35R, LHVC, LHJC, LHUC
Rock'n'Roll: RVC, RJC, RUC

Se även Öppna Klasser BRRsidan för reglementen.

Läs om övriga ändringar i reglementena 2017-09-15.

Skribent: Thomas Nilefalk
E-post: Adressen Gömd

 

sök projektstöd

Sverigekarta

  Skärmavbild 2021-04-17 kl. 10.16.28.png

 

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 

WDSF

WRRC

WADF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link