Hoppa till sidans innehåll

Klassplacering och förflyttning


Vad krävs för att gå upp från C-klass till B-klass?

Reglementet har svaret som vanligt: B7.2 säger att han får ny klasstillhörighet "i C-klass tidigast vid sex(6) och senast vid femton (15) uppflyttningspoäng". Så man kan, om man vill, vara kvar under en kortare eller längre period i C-klass.

Om man "tvingas" upp vid 15 poäng tillhör man direkt den högre klassen. Om man väljer att flytta upp tidigare behöver man antingen ha gått ut på golvet i sin nya klass (t.ex på nästa tävling) eller ha meddelat förbundet sin avsikt att tävla i B-klass för att räknas som B-klassade.

Visa svar


Dölj svar


Ett nytt par, där båda tävlat i B-klass innan, hamnar de då i C-klass eller B-klass?

Vi tittar i B7.1, där det står "om dansarna tillhör samma regelgrupp och ingen är S-klassad startar paret/trion i en regelgrupp lägre." Vi antar vuxna, då är B-klass regelgrupp 2, och de skall starta i en regelgrupp lägre, alltså 3. För vuxna är detta C-klass.

Visa svar


Dölj svar


Om en dansare är R-klass och en dansare är B-klass, hamnar de i C-klass eller B-klass?

I TR BRR avsnitt B7.1 står det "Om dansarna tillhör olika regelgrupper startar paret/trion i den regelgrupp som den lägst klassade dansaren tillhör" men också "Dansare som tävlat högre än R-klass får ej starta i R-klass. Paret/trion startar då i närmast högre öppna klass i aktuell åldersgrupp."

De kommer således att hamna i C-klass. En R-dansare är alltid i regelgrupp 5 så paret skall hamna där om det är tillåtet, annars i den lägsta tillåtna klassen. Och eftersom ingen som dansat i klass högre än R-klass får starta i R-klass så hamnar paret i den lägsta tillåtna klassen för paret som inte är R-klass, vilket sedan 15/9 alltså är C-klass.

Visa svar


Dölj svar


Hur hamnar man i C-klass?

Man kan hamna i C-klass på två olika sätt:

  1. Ett par/trio väljer själva att flytta från R-klass
  2. Ett nytt par bildas och regelverket för nyskapade par placerade paret i C-klass (kan alltså vara par som dansat tidigare i olika nivåer, men även helt nya dansare)

Det sista fallet är den generella regeln som tar hand om par/trior där dansarna tillhör olika klasser och åldersgrupper.

Allt ovan står att läsa i Reglementet B7.1.

OBS att det alltid är hela par/trior som placeras i en klass. En dansares klass/regelgrupps-tillhörighet är alltid den högsta av de som hen med ev. olika partners har.

Visa svar


Dölj svar


Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link