Hoppa till sidans innehåll

Barndanskoncept


Ett stort arbete har pågått och ett koncept har börjat träda fram, Minidansarna och den magiska mattan, det materialet har några föreningar börja att testa och en utbildning kommer att skapas. Under hösten är det tänkt att första utbildningen kommer att hållas och konceptet ska spridas till alla föreningar. Mer information om detta kommer att komma.

 

Lite tidigare historia:

Under våren 2015 började vi jobba med ett projekt för att skapa ett koncept för all barn och ungdomsverksamhet inom danssporten.  I grund och botten så handlar själva projektet om att samla all kunskap och alla kvalitéer som finns runt omkring i danssverige, och tillsammans skapa en bra grund för danssportförbundets barn och ungdomsverksamhet.  

I projektet så jobbar vi med att projektutveckla dansträning för barn med bland annat förslag på övningar, träningsupplägg och tips och idéer, men också med roliga förslag på grafisk profil och en spännande ny logga. Förutom detta så tittar vi också extra på hur tävling för barn kan vara upplagt på ett sätt som verkligen är anpassat för barn & ungdom. Kanske kan vi hitta nya spännande former, platser eller upplägg för hur vi arrangerar barntävlingar i framtiden?
Vi tittar också på hur vi kan göra det så roligt, inspirerande och uppmuntrande som möjligt att tävla, för att undvika allt för hårda krav vid för tidig ålder. När bitarna börjar falla på plats så kommer vi också att jobba med utbildning som matchar tänket.

Vi är helt säkra på att det finns massvis med kunskap och kreativa idéer hos er som jobbar i förening, och om du vill dela med dig av någon rolig övning eller kanske tipsa om någon rolig tävlingsidé så är du varmt välkommen att kontakta oss, slå en signal eller skicka ett mail!

Uppdaterad: 04 MAJ 2017 16:22 Skribent: Angelica Källström

 sök projektstöd

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 Sverigekarta

 

 WDSF

WRRC

WADF

DSF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link