Sportchef till Svenska Danssportförbundet

Vill du arbeta med ett av sportens mest spännande och roligaste uppdrag? Är du intresserad av ett mångsidigt och ansvarsfullt arbete med utvecklingsfokus inom ett förbund som kommer att synas och höras mer framöver? Då kan du vara den vi söker för tjänsten som sportchef till Danssportförbundet!

Svenska Danssportförbundet är ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet och därmed en del av den svenska idrottsrörelsen. I dag har förbundet 164 medlemsföreningar, ca 26 000 medlemmar över hela Sverige, över 70 dansstilar och en bred åldersgrupp. Vi är idag fem anställda som sitter i fina lokaler tillsammans med RF, SISU och 35 andra specialidrottsförbund i Idrottens Hus, i Stockholm.

Svenska Danssportförbundet har till uppgift att främja dansen och danssporten i Sverige, i enlighet med idrottens mål och inriktning. Vi gör det genom att administrera, organisera och ständigt utveckla danssporten. Utvecklingen bygger på en samlad och samtidigt självstyrande verksamhet, med starka idrottsföreningar samt en utbildningsverksamhet av högsta klass. Dansen utövas i form av danslek, träning, tävling och uppvisning för att ha roligt, må bra och utveckla människor genom hela livet.

Vem är du?
Tjänsten passar dig med god ledarskapsförmåga och hög ansvarskänsla. Du ska ha ett genuint intresse och helst vara passionerad för idrott. Vi kräver goda idrottskunskaper, förmågan att ha ett strategiskt långsiktigt tänkande, i kombination med ett konkret fokus på här och nu. Vi ser att du har tydliga mål för verksamheten och för landslagskaptenerna, för att ge alla involverade de bästa förutsättningarna att lyckas i sina respektive roller. Du ska ha förmågan att leda, motivera och engagera ditt team. Du gör det genom att vara strategisk, kommunikativ, tydlig, engagerad och strukturerad. Då tjänsten innefattar sportslig utveckling på läger och träffar, inkluderar tjänsten även resor och besök både i Sverige och internationellt.

Sportchefen ansvarar för ledning och utveckling av verksamheten, utifrån stadgar, årsmötesbeslut samt direktiv från förbundsstyrelsen. Sportchefen rapporterar till generalsekreteraren. Det är av stor vikt att du som söker tjänsten har erfarenhet av att arbeta självständigt. Du kommer ha stort eget ansvar för att dina arbetsuppgifter levereras i tid och håller hög kvalité.

Vi söker dig som har en utbildning inom ledarskap och/eller kommunikation som nu vill arbeta på en arbetsplats som brinner för idrott och ser möjligheter med dansens utveckling. Erfarenhet från liknande uppdrag är starkt meriterande, men viktigaste av allt är ditt driv och vilja att ta ett stort ansvar i arbetet med danssporten. Ett arbete som tar sporten till nya nivåer, nu och i framtiden!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Danssportförbundet söker en sportchef med ansvar för elit- och landslagssatsningen, som vi kallar Team Sweden. Det betyder att ditt övergripande ansvar är att driva, leda och utveckla landslagsverksamheten tillsammans med landslagskaptener och coacher. Du leder och stöttar Team Sweden i deras dagliga och strategiska arbete, samt agerar kontaktperson för dansarna i Sverige och utomlands. Vidare för du dialog med bland annat Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) samt Riksidrottsförbundet (RF) gällande till exempel utvecklingsfrågor. Arbetsuppgifterna innefattar även den sportsliga utvecklingen, där du ska stötta instruktörerna och samordna dem i arbetet med dansarnas utveckling. Arbetet med elitsatsningen är en mycket viktig del i dina arbetsuppgifter, vilket kräver ett gott samarbete med berörda samt ett stort intresse och kunskap i att fortsätta den konstanta utvecklingen.

I rollen som sportchef på Danssportförbundet kommer du till exempel att:

• Ansvara och leda landslagskaptener och coacher
• Ha stort fokus på sportslig utveckling
• Ansvara för den löpande kommunikationen mellan verksamheten, dess dansare och föreningar samt förbund.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en 50-100% projektanställning till 2023-12-31, med möjlighet till förlängning. Uppdraget innebär en del resor samt kvälls- och helgarbete. Vi tillämpar förtroendearbetstid och individuell lönesättning.

Sista ansökningsdag är den 25 september och vi hanterar ansökningarna fortlöpande. Ansök genom att mejla ditt cv och personliga brev till generalsekreterare Thomas Jansson: thomas.jansson@danssport.se

Om Svenska Danssportförbundet
Svenska Danssportförbundet är ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet som administrerar och utvecklar svenska danssport i form av lek, träning, uppvisning och tävling. Förbundets grenspecifika verksamhetsområden ansvarar för administration, utveckling, utbildning inom den nationella grenverksamheten, för svensk representation i internationell tävlingsverksamhet samt för förbundets landslag och elitsatsning, Team Sweden. Landslagen inom Team Sweden är: Bugg & Rock n Roll, Standard & Latin, Hiphop, Disco & Performing Arts och Breaking. Förbundet är även medlem i Sveriges Olympiska Kommitté World Dance Sport Federation World Rock n Roll Confederation World Swing Dance Confederation World Artistic Dance Federation

Daniel Blomqvist 22-08-22