Två unga ledare från danssporten uttagna till Eldsjäl 2.0

Kajsa Risberg (SDK Laxbuggarna) och Lisa Jahnstedt (Independance Academy) har fått varsin plats i RFs, SISUs och Folkspelets utvecklingsprogram Eldsjäl 2.0 för 2024-2025.

Eldsjäl 2.0 är ett utvecklingsprogram av Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna tillsammans med Ideella Folkspel som utvecklar unga förändringsledare. Programmet riktar sig till befintliga ledare i åldern mellan 18-25 år och sträcker sig mellan augusti och maj, med avslut på Eldsjälsgalan.

I år drar programmet igång för femte omgången och Danssportförbundet har fått möjligheten att ha två medverkande unga ledare: Kajsa Risberg och Lisa Jahnstedt.

”Det känns väldigt kul att ha med både Kajsa och Lisa i årets upplaga av Eldsjäl 2.0. De kommer få möjligheten att lära sig massor och träffa likasinnade idrottsledare från en uppsjö av olika idrotter. Personligen har jag haft stort behåll av det jag lärt mig från när jag själv var deltagare”, säger Oscar Ågren, ledarmot förbundsstyrelsen och tidigare deltagare i Eldsjäl.20.

Vi fick en pratstund med båda tjejerna om hur det känns att ha kommit med i utvecklingsprogrammet.

”Det ska bli superkul! Jag ser fram emot att möta nya härliga ledare och få en rolig, lärorik och inspirerande utbildning! Nu kör vi Eldsjäl 2.0”, säger Kajsa.

”Jag är otroligt glad och tacksam över att få förtroendet att bli en del av uppstart 5 av Eldsjäl 2.0. Jag har alltid brunnit för att göra skillnad för andra och detta öppnar upp chansen att göra det på ytterligare ett sätt. Det ger också möjlighet att träffa, samt lära känna, andra drivna och inspirerande ungdomar från andra idrotter vilket jag ser väldigt mycket fram emot!”, säger Lisa.

Danssportförbundet hoppas att Eldsjäl 2.0 kommer göra avtryck på många plan och med all säkerhet ge Kajsa och Lisa en spännande resa med personlig utveckling.

Här kan du läsa mer om Eldsjäl 2.0.

  • Folkspel
  • Unga ledare
  • Ung Danssport
  • Riksidrottsförbundet
  • SISU Idrottsutbildarna
Zandra Idenius 24-07-02