Intervju i Danspassion med Victor Henriksson & Sabina Westerling

Landslagskapten och coach i Team Sweden Hiphop intervjuas i podcasten Danspassion - fokus på Hiphop! De berättar om hur de klarade av pandemin och hur fantastiskt framgångsrika de varit med att med en förening på ungefär 15 medlemmar, arrangera 6 tävlingar på 8 månader. De pratar om sitt omfattande arbete med att ändra och förbättra regelverket inom bland annat Hip Hop.

Lite kort om tävlingsåret 2022 inom Hiphopen:
Victor Henriksson är ledamot i förbundsstyrelsen och landslagskapten i Team Sweden Hiphop, men det är genom sin förening, Victory Dance Academy (VDA), som han arrangerar framgångsrika tävlingsformat som attraherar förbundets dansare. 

Under 2022 har ett intensivt fokus legat på att utforma ett tävlingskoncept som ger Sveriges Hiphopare en scen att utvecklas på och samtidigt lyfta dansstilen, för att få fler att kliva in i Hiphopen. 

Victor har i tävlingsformatet inte bara fokuserat på Hiphopen, utan även tagit ett ansvar att tex inkludera förbundets nya dansstilar - Breaaking och Rullstolsdans. I november månad genomfördes en tävlingshelg med följande tävlingar i Göteborg:
GP-tävling i Hiphop, kvaltävling i Breaking (Swedish Breaking League), testtävling i Rullstolsdans, tävling i Performing arts.
Hlegen var mycket uppskattad av alla olika dansområden som deltog och konceptet går vidare under 2023. Denna helg är det Hiphop och Breaking tävling under samma tak igen, i Göteborg.
 
Är du intresserad av att börja dansa Hiphop, börja tävla i Hiphop eller ta in Hiphop i din förening?
Kontakta Victor på victor-henriksson@outlook.com

Om Podcasten Danspassion - med Maria och Peter Siberg

Maria och Peter Siberg ligger bakom podcasten och startade den för att kunna sprida glädjen på och runt dansgolven.

"Vi har båda dansat till och från sedan tonåren, då främst bugg även om vår allra största danspassion är foxtrot med mycket fart och öppen fattning. Under åren har vi gått kurser, dansat socialt, dansat för motion, tävlingstränat, tävlat, tittat på dans på film och på dansikal. Då dans är vår stora passion och hobby gillar vi att prata med andra och varandra om dans och att höra andra prata om dans, därav växte idén att starta en podcast. Kanske finns det fler som vi som gillar att lyssna på andra som pratar om dans ur många olika perspektiv?

www.danspassion.se kan ni lyssna på alla avsnitt och det är många intressanta samtal med många av förbundets tävlingsarrangörer, domare, dansare mfl. Lyssna tex på Dancemanias arbete inför SM i Hiphop i Kumla 2022.

Vi tackar Maria och Peter som inte bara lyfter dansen, utan även olika vinklar inom danssporten och förbundet som bidrar till en ökad kännedom och kunskap hos alla intresserade!

Bild från danspassion.se

Sandra Svanberg 23-01-27